ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Με διάταγμα Πούτιν προεκλογικές αυξήσεις σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς

Το εισόδημα των εν λόγω ομάδων θα αναπροσαρμοστεί σε σε ποσοστό υψηλότερο του πληθωρισμού

Ρωσία: Με διάταγμα Πούτιν προεκλογικές αυξήσεις σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς

Λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, στη Ρωσία, οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, με την έγκριση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το εισόδημα των εν λόγω ομάδων θα αναπροσαρμοστεί σε σε ποσοστό υψηλότερο του πληθωρισμού, ενώ οι επικριτές του Πούτιν «βλέπουν» στοχευμένες δωροδοκίες βασικών ομάδων ψηφοφόρων, για να παραμείνει στην εξουσία. Πάντως, το Κρεμλίνο αρνείται ότι οι πληρωμές αυτές σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με τις εκλογές.

Όπως αναφέρει το διάταγμα του Πούτιν (το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου) οι μισθοί των αστυνομικών και στρατιωτικών θα αναπροσαρμοσθούν σε ποσοστό υψηλότερο του πληθωρισμού του 2022 και 2023.

Να σημειωθεί ότι ο πληθωρισμός στη Ρωσία τον περασμένο μήνα άγγιξε στο 6,7%, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας που έφτανε το 4%.

Οι αυξήσεις, των οποίων ακριβείς λεπτομέρειες δεν αποσαφηνίζονται στο διάταγμα, βασίζονται σε υποσχέσεις που είχε δώσει ο Πούτιν κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση του κυβερνητικού κόμματος, τον Αύγουστο. Ο ίδιος, τον περασμένο μήνα, ενέκρινε μια εφάπαξ πληρωμή 15.000 ρουβλίων ( 174 ευρώ) στους πυροσβέστες, στους αστυνομικούς, στους δικαστικούς και τους στρατιωτικούς, μια κίνηση την οποία το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως μέτρο που αποσκοπεί να καλύψει τις κοινωνικές τους ανάγκες.

Ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία είτε ως πρόεδρος, είτε ως πρωθυπουργός από το 1999 και συνέβαλε στην ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» παρότι ο ίδιος δεν είναι μέλος του.

Οι Ρώσοι θα προσέρχονται στις κάλπες από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία αναμένεται να επικρατήσει το κυβερνών κόμμα της, παρά την πτώση της δημοτικότητας του, που οφείλεται στη φθίνουσα πορεία των προδιαγραφών διαβίωσης.

Τελευταίες ειδήσεις