ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Ναβάλνι: Ρώσοι χρήστες κινητών της Apple δυσκολεύονται να κατεβάσουν εφαρμογές πριν τις εκλογές

Η Apple ανακοίνωσε ότι υπήρξε μια διακοπή, καθώς οι αρχές προσπαθούν να μπλοκάρουν μια απαγορευμένη εφαρμογή της ομάδας Ναβάλνι

Υπόθεση Ναβάλνι: Ρώσοι χρήστες κινητών της Apple δυσκολεύονται να κατεβάσουν εφαρμογές πριν τις εκλογές

Ρώσοι χρήστες κινητών της Apple διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να κατεβάσουν ενημερώσεις από το AppStore και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπήρξε μια διακοπή, καθώς οι αρχές προσπαθούν να μπλοκάρουν μια απαγορευμένη εφαρμογή της ομάδας Ναβάλνι, ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στο τέλος της εβδομάδας στη χώρα.

Το Κρεμλίνο καταστέλλει τις on-line διαδικτυακές πηγές που σχετίζονται με τον φυλακισμένο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις, έχοντας προκαλέσει μεγάλες διακοπές στο διαδίκτυο για τους Ρώσους χρήστες του διαδικτύου ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στο τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου.

Η κρατική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor έχει ζητήσει από αρκετές αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, να σταματήσουν να παρέχουν στην ομάδα του Ναβάλνι τα μέσα για να παρακάμπτουν τις προσπάθειες αποκλεισμού της εφαρμογής. Η εφαρμογή απαγορεύθηκε όταν το κίνημα του Ναβάλνι χαρακτηρίστηκε ως εξτρεμιστικό το καλοκαίρι.

Η ομάδα του Ναβάλνι ανακοίνωσε σήμερα ότι πολύς κόσμος αντιμετώπισε προβλήματα στην προσπάθεια του να κατεβάσει την εφαρμογή της, την οποία θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να οργανώσουν μια τακτική ψηφοφορία για να πλήξουν το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», χωρίς τη βοήθεια ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN).

«Η Roskomnadzor έχει σπάσει την εγκατάσταση της εφαρμογής ενημερώσεων του AppStore στη Ρωσία», έγραψε στο Telegram ο σύμμαχος του Ναβάλνι, Λεονίντ Βόλκοφ.

Η Roskomnadzor δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να επιβεβαιώσει ότι οι προσπάθειες αποκλεισμού που έκανε είναι αυτές που προκάλεσαν τα προβλήματα.

Η Apple Support στη Ρωσία κατέγραψε μια διακοπή λειτουργίας του AppStore μεταξύ τις 11.00 π.μ. και τις 5.10 μ.μ . Η Apple δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το συμβάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters