ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πέθανε η μητέρα του Μπόρις Τζόνσον

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών η ζωγράφος Σάρλοτ Τζόνσον Γουάλ, μητέρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Πέθανε η μητέρα του Μπόρις Τζόνσον

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών η ζωγράφος Σάρλοτ Τζόνσον Γουάλ, μητέρα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

H Σάρλοτ Τζόνσον Γουάλ απεβίωσε «ξαφνικά και ειρηνικά» σε νοσοκομείο του Λονδίνου τη Δευτέρα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανακοίνωση της οικογένειας.

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής.

Ο κ. Τζόνσον είχε περιγράψει τη μητέρα του ως την «ανώτερη αρχή» στην οικογένεια κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος το 2019.

«Θα παραθέσω τη φράση της ανώτερης αρχής στην οικογένειά μου – της μητέρας μου – και παρεμπιπτόντως για όσους ψάχνουν εναγωνίως διαιρέσεις εντός της οικογένειάς μου σε θέματα για την Ε.Ε., θέλω να ξέρετε ότι έχω κρατημένο τον άσο στο μανίκι μου – η μητέρα μου ψήφισε “Έξοδο” από την Ε.Ε.», είπε τότε ο κ. Τζόνσον.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Σάρλοτ Τζόνσον Γουάλ διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία 40 ετών.

«Προσπαθώ να ζωγραφίζω κάθε μέρα αν μπορώ, αν και πρέπει να πηγαίνω συχνά στο νοσοκομείο. Εξακολουθώ να μπορώ να ζωγραφίζω, αν και το χέρι μου κάνει ξαφνικά μια κίνηση που είναι εντελώς ακούσια και αυτό με κάνει σχεδόν να κλαίω» είχε πει η Σάρλοτ Τζόνσον Γουάλ σε συνέντευξή της το 2008.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις