Η Ιταλία ερευνά «απαγωγή» του 6χρονου Εϊτάν

Η Ιταλία ερευνά «απαγωγή» του 6χρονου Εϊτάν

Ο μοναδικός επιζών από το ατύχημα με το τελεφερίκ φέρεται να έχει μεταφερθεί στο Ισραήλ από τον παππού του

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιταλικές αρχές ερευνούν την πιθανή απαγωγή του Εϊτάν Μπιράν, του μοναδικού επιζώντος από το θανατηφόρο δυστύχημα του τελεφερίκ στο Μοταρόνε τον Μάιο. Οι γονείς, ο μικρότερος αδελφός, ο παππούς και η γιαγιά του εξάχρονου Εϊτάν ήταν μεταξύ των 14 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα. Το αγόρι έμενε με μια θεία του από την πλευρά του πατέρα του στην Ιταλία –από τότε που βγήκε από το νοσοκομείο–, ωστόσο οι συγγενείς από την πλευρά της μητέρας του έχουν ζητήσει την επιμέλεια. Η οικογένεια του Εϊτάν ζούσε στην Ιταλία αρκετά χρόνια πριν από το δυστύχημα και η συγκεκριμένη θεία του, Αγια Μπιράν – Νίρκο, πήρε την επιμέλεια του παιδιού τον Ιούνιο. Το Σάββατο, ο Εϊτάν συναντήθηκε με τον παππού του, Σμούλικ Πέλεγκ, ο οποίος μετακόμισε στην Ιταλία μετά το δυστύχημα και είχε δικαιώματα επίσκεψης. Ο Πέλεγκ μετέφερε τον Εϊτάν στο Ισραήλ με ιδιωτικό τζετ, χρησιμοποιώντας το ισραηλινό διαβατήριο του παιδιού. Ισραηλινοί διπλωμάτες επιβεβαίωσαν την άφιξη του Εϊτάν στη χώρα. 

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι ο Πέλεγκ πήγε το αγόρι στο Λουγκάνο της Ελβετίας, από όπου και ταξίδεψαν προς το Τελ Αβίβ. Ο Πέλεγκ πήρε την απόφαση επειδή πίστευε ότι το αγόρι ήταν σε κακή «ψυχική και σωματική κατάσταση», σύμφωνα με την εφημερίδα. Η θεία του Εϊτάν, Γκάλι Πέλεγκ, υπέβαλε αίτηση για υιοθεσία τον Αύγουστο, ισχυριζόμενη ότι το αγόρι κρατείται όμηρος στην Ιταλία. «Δεν απαγάγαμε τον Εϊτάν… τον φέραμε σπίτι», είπε στο ισραηλινό ραδιόφωνο 103FM την Κυριακή και υποστήριξε ότι οι γονείς του Εϊτάν ήθελαν να επιστρέψουν στο Ισραήλ πριν από τη συντριβή του τελεφερίκ. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η θεία από την πλευρά του πατέρα του περιέγραψε την κατάσταση ως «άλλη μία τραγωδία για τον Εϊτάν». 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς άρχισαν έρευνα για απαγωγή του παιδιού. Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος στη βόρεια Ιταλία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι τα φρένα έκτακτης ανάγκης του τελεφερίκ είχαν απενεργοποιηθεί σκόπιμα από τους υπαλλήλους διαχείρισής του. Αρκετά άτομα, συμπεριλαμβανομένων του χειριστή του τελεφερίκ και του ιδιοκτήτη της εταιρείας που το διαχειρίζεται, βρίσκονται υπό έρευνα, αλλά δεν τους έχουν ακόμη απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή