Ομπάμα, Κλίντον και Μπους ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους Αφγανούς πρόσφυγες

Ομπάμα, Κλίντον και Μπους ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους Αφγανούς πρόσφυγες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός Τζορτζ Μπους και οι Δημοκρατικοί Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους Αφγανούς πρόσφυγες.

Οι πρώην ηγέτες και οι σύζυγοί τους θα συμμετάσχουν στο Welcome.US, έναν συνασπισμό οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αμερικανικών επιχειρήσεων και άλλων ηγετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σκοπός είναι η παροχή βοήθειας, σε δεκάδες χιλιάδες Αφγανούς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εκκένωσης της κυβέρνησης Μπάιντεν, για να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Πολλοί από τους πρόσφυγες θα βρίσκονταν σε κίνδυνο, εάν συνέχιζαν να έμεναν στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν, καθώς εργάστηκαν για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ή με αμερικανικές και διεθνείς οργανώσεις στα 20 χρόνια του πολέμου.

«Χιλιάδες Αφγανοί στάθηκαν στο πλευρό μας στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να προωθήσουν έναν ασφαλέστερο κόσμο και τώρα χρειάζονται τη βοήθειά μας. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε τον Welcome.US και το έργο του να βοηθήσει αφγανικές οικογένειες να εγκατασταθούν και να χτίσουν νέες ζωές», επισημαίνουν στην ανακοίνωση ο Τζορτζ Ου. Μπους και η σύζυγός του Λόρα.

Διαβάστε επίσης⇒ Αποφασισμένες να παλέψουν οι Αφγανές ακτιβίστριες

«Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε στους νέους Αφγανούς γείτονές μας και στον υπόλοιπο κόσμο πώς ένα φιλόξενο και γενναιόδωρο πνεύμα σχηματίζει τη ραχοκοκαλιά του τι καθιστά την χώρα μας τόσο μεγάλη».

Το Ρόιτερς δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και του Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ.

Ο συνασπισμός έχει επίσης τη στήριξη περισσότερων από 280 ανθρώπων και οντοτήτων, μεταξύ άλλων αμερικανικών επιχειρήσεων όπως η Microsoft Corp , η Starbucks Corp, η CVS Health Corp και η AirBnB Inc, όπως και πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων και οργανώσεων βετεράνων.

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί νυν και πρώην κυβερνήτες και δήμαρχοι εμπλέκονται επίσης. Επιπλέον, επικεφαλής αμερικανικών πολιτειών και τοπικοί ηγέτες διαβεβαίωσαν πως θα υποδεχθούν πρόσφυγες στις κοινότητές τους, αν και η μετανάστευση παραμένει ένα θέμα που διχάζει τη χώρα.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή