Μπάιντεν: Πάνω από 100 δισ. δολάρια το κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων στις ΗΠΑ

Μπάιντεν: Πάνω από 100 δισ. δολάρια το κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων στις ΗΠΑ

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας το περσινό κόστος των 99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο Εθνικό Εργαστήριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Γκόλντεν του Κολοράντο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι σχεδόν μία στις τρεις αμερικανικές κοινότητες έχει πληγεί μέσα στους τελευταίους μήνες από φυσικές καταστροφές, οι οποίες προκαλούνται από καιρικά φαινόμενα που έχουν επιδεινωθεί από την κλιματική αλλαγή.

«Ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό, από την κλιματική αλλαγή. Ξέρουμε τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή, η ανθρώπινη δραστηριότητα», είπε ο κ. Μπάιντεν. «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

«Καμπανάκι» για την κλιματική αλλαγή

Ο κ. Μπάιντεν απηύθυνε προειδοποίηση για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στις δυτικές ΗΠΑ. Μιλώντας τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της πολιτείας του Αϊνταχο, Μπόιζι, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε τις απειλές που αντιμετωπίζει ο πλανήτης εξαιτίας της υπερθέρμανσης.

Αργότερα, κατά την προσγείωσή του ύστερα από πτήση πάνω από τα καμένα δάση της βόρειας Καλιφόρνιας, ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι πυρκαγιές αυτές ενισχύθηκαν από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Δεν έχει να κάνει με δημοκρατικές και ρεπουμπλικανικές πολιτείες. Το θέμα μας είναι η φωτιά, μόνο η φωτιά. Σπίτια και μοναδικές αναμνήσεις χάθηκαν για πάντα. Οι πυρκαγιές είναι σήμα συναγερμού για τη χώρα μας».

Στις αρχές του μήνα ο πρόεδρος Μπάιντεν επισκέφθηκε τη Λουιζιάνα, το Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη, για να επιθεωρήσει τις ζημιές που προκάλεσε το πέρασμα του τυφώνα «Αϊντα».

Ο Λευκός Οίκος και η ηγεσία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο φιλοδοξούν να περάσουν δύο σημαντικά νομοσχέδια μέχρι το τέλος του μήνα, τα οποία θα οδηγήσουν στην έγκριση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό έργων υποδομής και την αντικατάσταση όλων των συμβατικών οχημάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με ηλεκτρικά. Το ένα από τα δύο νομοσχέδια περιλαμβάνει άρθρο για την εκταμίευση 135 δισ. δολαρίων για πρόληψη δασικών πυρκαγιών, αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ανομβρίας στις δυτικές ΗΠΑ και προώθηση της «καθαρής» ενέργειας σε αγροτικές περιοχές της χώρας.

Με πληροφορίες από Reuters, A.P.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή