Μετάλλαξη Δέλτα: Ουρές αυτοκινήτων με ασθενείς έξω από τα νοσοκομεία στην Αλάσκα

Μετάλλαξη Δέλτα: Ουρές αυτοκινήτων με ασθενείς έξω από τα νοσοκομεία στην Αλάσκα

Δραματική έκκληση για εμβολιασμό από την επικεφαλής του μεγαλύτερου νοσοκομείου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νοσοκομεία στην Αλάσκα, τη βορειότερη πολιτεία των ΗΠΑ η οποία και έχει ποσοστό εμβολιασμένων κάτω του 50%, ξεχειλίζουν από ασθενείς λόγω της σαρωτικής επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά κάθε είδους να υποχρεώνονται να περιμένουν για ώρες στα αυτοκίνητά τους.

Το Ιατρικό Κέντρο Πρόβιντενς στο Άνκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκα, δηλώνει ότι λειτουργεί πλέον σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, με υποβιβασμό της διαχείρισης κάποιων περιστατικών από εντατική σε απλή θεραπεία.

Η Αλάσκα είναι από τις πολιτείες με σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, μόνο 48% του γενικού πληθυσμού, λόγω της Δέλτα, φέρνοντας τα νοσοκομεία εκεί σε εκρηκτική κατάσταση. Προβλήματα στο σύστημα υγείας λόγω χαμηλών εμβολιαστικών ποσοστών σημειώνονται ακόμη στις πολιτείες του Άινταχο, της Αλαμπάμα, του Μισισιπί και της Βόρειας Ντακότα.

Στο Άνκορατζ όμως, η επικεφαλής του νοσοκομείου Πρόβιντενς δρ. Κρίστεν Σολάνα Γουόκινσο, ομολόγησε σε μήνυμα προς όλη την κοινότητα της πόλης της Αλάσκα ότι το νοσοκομείο της δεν έχει πια το απαραίτητο προσωπικό, τον χώρο και τα κρεβάτια που απαιτούνται για την κάλυψη της ζήτησης για νοσηλεία.

«Εξαιτίας αυτής της έλλειψης, δεν είμαστε πια σε θέση να προσφέρουν σωτήρια θεραπεία σε όλους όσοι το χρειάζονται», παραδέχθηκε η δρ Γουόκινσο.

Το νοσοκομείο, το μεγαλύτερο της πολιτείας στο οποίο συρρέουν και τα πιο δύσκολα περιστατικά στην Αλάσκα για υψηλότερου επιπέδου νοσηλεία, παραδέχεται πλέον ότι με τις μονάδες εντατικής θεραπείας να ξεχειλίζουν οι ασθενείς υποχρεώνονται σε πολύωρη αναμονή. Τα μη επείγοντα χειρουργεία εξακολουθούν να αναβάλλονται και πλέον αραιώνουν τα ραντεβού αιμοκάθαρσης για νεφροπαθείς και η φροντίδα σε άτομα με ανάγκη ειδικής αναπνευστικής υποστήριξης.

Τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στην πολιτεία, ωστόσο ο κυβερνήτης της Αλάσκα, Μάικ Ντανλίβι, εξακολουθεί να αρνείται την επιβολή μέτρων, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας που ισχύει σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Σε άλλο μήκος κύματος, η δρ. Γουόκινσο έκανε επείγουσα έκκληση στον πληθυσμό του Άνκορατζ και γενικά της Αλάσκα να φορά παντού μάσκα και να σπεύσει να εμβολιαστεί, ενώ έφτασε στο σημείο να παρακαλεί τον κόσμο να αποφεύγει επικίνδυνες δραστηριότητες διότι δεν υπάρχει η διαθέσιμη υποδομή για την περίθαλψή τους αν πάθουν κάποιο ατύχημα…

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή