Φον ντερ Λάιεν: Προειδοποίηση για «πανδημία ανεμβολίαστων» – Δωρεά άλλων 200 εκατ. δόσεων

Φον ντερ Λάιεν: Προειδοποίηση για «πανδημία ανεμβολίαστων» – Δωρεά άλλων 200 εκατ. δόσεων

Ο ρυθμός εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού πρέπει να επιταχυνθεί σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αποφευχθεί μια «πανδημία των ανεμβολίαστων», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρυθμός εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού πρέπει να επιταχυνθεί σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αποφευχθεί μια «πανδημία των ανεμβολίαστων», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Στην ετήσια ομιλία της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απευθυνόμενη στην ολομέλεια των ευρωβουλευτών στο Στρασβούργο, η κ. Φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι πρέπει «να βεβαιωθούμε ότι δεν θα μετατραπεί σε πανδημία των ανεμβολίαστων».

Ανακοινώνοντας μια νέα δωρεά άλλων 200 εκατ. δόσεων μέχρι τα μέσα της ερχόμενης χρονιάς, η κ. Φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως ανησυχεί επίσης για τη διακύμανση των ποσοστών των εμβολιασμενων μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε..

«Είναι μια επένδυση αλληλεγγύης και είναι επίσης μια επένδυση στην παγκόσμια υγεία», δήλωσε για τη δωρεά των 200 εκατ. δόσεων ενώ υπογράμμισε πως, μολονότι στην Ε.Ε. είναι εμβολιασμένο περισσότερο από το 70% των ενηλίκων, «λιγότερο από το 1% των δόσεων εμβολίων έχουν χορηγηθεί στις φτωχές χώρες». «Η επόμενη χρονιά θα είναι άλλη μια δοκιμασία χαρακτήρα», τόνισε.

Στο τέλος Αυγούστου, το 70% του ενήλικου πληθυσμού στις 27 χώρες της Ε.Ε. ήταν πλήρως εμβολιασμένο κατά της COVID-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή