WSJ: Ο Μπάιντεν θα συναντήσει στελέχη των Microsoft, Disney για τον εμβολιασμό

WSJ: Ο Μπάιντεν θα συναντήσει στελέχη των Microsoft, Disney για τον εμβολιασμό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών στον Λευκό Οίκο, εντός της ημέρας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με στελέχη μεγάλων εταιρειών όπως η Walt Disney Co, η Microsoft Corp και η Walgreens Boots Alliance Inc για την προώθηση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν καλεί τους ηγέτες των πολιτειών και των τοπικών κοινωνιών να υιοθετήσουν νόμους που θα καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για την COVID-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών εντός της ημέρας στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εμβόλια για όλο τον κόσμο ζητεί ο Μπάιντεν

Τον στόχο του εμβολιασμού του 70% του παγκόσμιου πληθυσμού αναμένεται να θέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν στην παρέμβασή του, την ερχόμενη εβδομάδα, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σήμερα έχει εμβολιαστεί το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ τα ποσοστά σε μια σειρά φτωχών χωρών είναι μονοψήφια, επιτρέποντας την ανεξέλεγκτη διάδοση και μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters, Wall Street Journal

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή