Προσφυγικό: Στις 4.300 οι μετεγκαταστάσεις από Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Προσφυγικό: Στις 4.300 οι μετεγκαταστάσεις από Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Πενήντα αναγνωρισμένοι πρόσφυγες μετεγκαταστάθηκαν στο Δουβλίνο και δώδεκα αιτούντες άσυλο στις Βρυξέλλες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα αναγνωρισμένοι πρόσφυγες μετεγκαταστάθηκαν στο Δουβλίνο και δώδεκα αιτούντες άσυλο στις Βρυξέλλες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μετεγκαταστάσεων από την Ελλάδα σε άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 4.299.

Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, από τη Συρία και το Αφγανιστάν, αναχώρησαν προχθές, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ σήμερα ακολούθησαν δώδεκα αιτούντες άσυλο προερχόμενοι από το Αφγανιστάν, με πτήση και προορισμό τις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, η μετεγκατάσταση των 50 αναγνωρισμένων προσφύγων από την Ελλάδα στην Ιρλανδία – ανάμεσά τους και 15 οικογένειες με παιδιά – και των δώδεκα αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στο Βέλγιο έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης αναγνωρισμένων προσφύγων από την Ελλάδα στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την έναρξη του προγράμματος μετεγκατάστασης μέχρι και σήμερα, συνολικά, έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η μετεγκατάσταση 4.299 αναγνωρισμένων προσφύγων, αιτούντων άσυλο και ασυνόδευτων ανηλίκων. Ειδικότερα, έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1.720 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, 1.603 αιτούντες άσυλο και 976 ασυνόδευτα ανήλικα.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME) και υλοποιείται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή