Βόρεια Κορέα: Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τη Σεούλ

Βόρεια Κορέα: Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τη Σεούλ

Λίγο μετά τη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων και από τις δύο χώρες

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας να μην προκαλέσουν ένταση, απηύθυνε η «ισχυρή» αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, λίγο μετά τη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων και από τις δύο χώρες.

Η ίδια απείλησε με «πλήρη καταστροφή» των διμερών σχέσεων, ενώ επέκρινε τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Μουν Τζε-ιν για τα σχόλια που έκανε παρατηρώντας τις πυραυλικές δοκιμές της χώρας του.

Ο Μουν είπε ότι οι αυξανόμενες πυραυλικές ικανότητες της Ν. Κορέας θα χρησιμεύσουν ως «σίγουρο αποτρεπτικό όπλο» ενάντια στις προκλήσεις της Β. Κορέας.

Οι δοκιμές της Σεούλ έγιναν λίγες ώρες αφότου οι στρατιωτικοί της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας δήλωσαν ότι η Πιόνγκγιανγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ κατηγόρησε τον Μουν για επιθετική ρητορική, καθώς χαρακτήρισε τις προθέσεις της Βορείου Κορέας ως πρόκληση.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή