Ταλιμπάν: Δημοσίευσαν βίντεο με τον μουλά Μπαραντάρ – «Είναι καλά και υγιής»

Ταλιμπάν: Δημοσίευσαν βίντεο με τον μουλά Μπαραντάρ – «Είναι καλά και υγιής»

Διαψεύδουν τις αναφορές ότι τραυματίστηκε σε συγκρούσεις

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προσωρινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ, εμφανίστηκε σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη, στην οποία διαψεύδει τις αναφορές ότι τραυματίστηκε σε συγκρούσεις με μια αντίπαλη φατρία.

«Όχι, δεν είναι αλήθεια. Είμαι καλά και υγιής», είπε ο Μπαραντάρ σε μια συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση τους Αφγανιστάν, που αναρτήθηκε στο Twitter από το πολιτικό γραφείο των Ταλιμπάν στην Ντόχα.

«Τα μέσα ενημέρωσης λένε ότι υπάρχουν εσωτερικές έριδες. Δεν συμβαίνει τίποτα μεταξύ μας, δεν αληθεύει», πρόσθεσε.

Στα πλάνα ο Μπαραντάρ κάθεται σε έναν καναπέ δίπλα στον άνθρωπο που του παίρνει τη συνέντευξη, κρατώντας ένα μικρόφωνο της κρατικής τηλεόρασης RTA και φαίνεται σαν να διαβάζει από ένα χαρτί.

«Δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ένα στέλεχος της Πολιτιστικής Επιτροπής των Ταλιμπάν ανέφερε ότι η συνέντευξη θα προβληθεί στην τηλεόραση για να διαψευστεί η «εχθρική προπαγάνδα». Οι Ταλιμπάν έχουν διαψεύσει κατ’ επανάληψη τις τελευταίες ημέρες ότι ο Μπαραντάρ τραυματίστηκε. Είχαν προηγηθεί φήμες ότι οι υποστηρικτές του αντιπροέδρου συγκρούστηκαν με μέλη του δικτύου Χακάνι, μιας ομάδας που συνεργάζεται με τους Ταλιμπάν και έχει κατηγορηθεί για ορισμένες από τις αιματηρότερες επιθέσεις αυτοκτονίας στη χώρα.

Ο Μπαραντάρ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Ταλιμπάν, δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως για κάποιο διάστημα. Δεν μετείχε στην υπουργική αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, τον Σεΐχ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, την Κυριακή στην Καμπούλ.

Στο βίντεο λέει ότι βρισκόταν σε ταξίδι όταν επισκέφθηκε ο Αλ Θάνι την Καμπούλ και δεν μπόρεσε να επιστρέψει εγκαίρως.

Νωρίτερα, ο Ανάς Χακάνι, ο νεότερος αδελφός του προσωρινού υπουργού Εσωτερικών Σιρατζουντίν Χακάνι, εξέδωσε μια ανακοίνωση διαψεύδοντας τις πληροφορίες περί εσωτερικής ρήξης στο κίνημα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή