Κίνα: «Ψυχροπολεμική νοοτροπία» στο σύμφωνο ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας

Κίνα: «Ψυχροπολεμική νοοτροπία» στο σύμφωνο ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας

Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον αντέδρασε στο νέο σύμφωνο ασφαλείας που ανακοίνωσαν ότι σύναψαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον αντέδρασε στο νέο σύμφωνο ασφαλείας που ανακοίνωσαν ότι σύναψαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία, λέγοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να «αποτινάξουν την ψυχροπολεμική τους νοοτροπία και την ιδεολογική τους προκατάληψη».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Αυστραλία ανακοίνωσαν την εγκαθίδρυση μιας νέας εταιρικής σχέσης ασφάλειας στην περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού που θα περιλαμβάνει βοήθεια προς την Αυστραλία να αποκτήσει πυρηνοκίνητα υποβρύχια, καθώς η κινεζική επιρροή στην περιοχή αυξάνεται.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας

Ερωτηθείς να σχολιάσει, ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας Λιου Πενγκού είπε ότι οι χώρες «δεν πρέπει να οικοδομούν μπλοκ αποκλεισμού που στοχεύουν ή βλάπτουν τα συμφέροντα τρίτων. Συγκεκριμένα, πρέπει να αποτινάξουν την ψυχροπολεμική τους νοοτροπία και την ιδεολογική τους προκατάληψη», είπε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή