Γαλλία για σύμφωνο ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας: «Ανακολουθία» της Ουάσιγκτον

Γαλλία για σύμφωνο ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας: «Ανακολουθία» της Ουάσιγκτον

Η απόφαση των ΗΠΑ να παραμερίσουν τη Γαλλία από τη συμφωνία που είχε συνάψει με την Αυστραλία για την προμήθεια υποβρυχίων δείχνει μια έλλειψη συνοχής σε μια στιγμή που οι δύο σύμμαχοι αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ανακοίνωσε το Παρίσι

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση των ΗΠΑ να παραμερίσουν τη Γαλλία από τη συμφωνία που είχε συνάψει με την Αυστραλία για την προμήθεια υποβρυχίων δείχνει μια έλλειψη συνοχής σε μια στιμή που οι δύο σύμμαχοι αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ανακοίνωσε το Παρίσι.

Οι Γάλλοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας ανέφεραν επίσης σε ανακοίνωσή τους ότι η απόφαση της Αυστραλίας να αθετήσει τη σύμβαση είναι αντίθετη με το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ, Αυστραλίας, Βρετανίας

ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία ανακοίνωσαν χθες την εγκαθίδρυση μιας νέας εταιρικής σχέσης ασφάλειας στην περιοχή του Ινδικού-Ειρηνικού που θα περιλαμβάνει βοήθεια προς την Αυστραλία να αποκτήσει πυροκίνητα υποβρύχια.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κίνα: «Ψυχροπολεμική νοοτροπία» στο σύμφωνο ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή