ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Πλήρως εμβολιασμένοι ένα δισ. άνθρωποι

Ο αριθμός των πολιτών στην Κίνα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο, σύμφωνα με Κινέζο αξιωματούχο

Κίνα: Πλήρως εμβολιασμένοι ένα δισ. άνθρωποι

Ο αριθμός των πολιτών στην Κίνα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο, σύμφωνα με Κινέζο αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη (1,4 δισεκατομμύριο κάτοικοι), όπου ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του 2019, είχε διαθέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου συνολικά 2,16 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Μι Φενγκ.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού της χώρας.

Την Τρίτη, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας είχαν ανακοινώσει πως τα νέα κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης υπερδιπλασιάστηκαν στην νοτιοανατολική επαρχία της Κίνας Φουτζιάν, κάτι που οδήγησε στην επιβολή μέτρων, όπως περιορισμοί στα ταξίδια.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι 59 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης καταγράφηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου από 22 μολύνσεις μία ημέρα νωρίτερα. Όλα τους καταγράφηκαν στη Φουτζιάν, μια επαρχία που συνορεύει με την Τζετζιάνγκ προς τα βόρεια και με την Γκουανγκντόνγκ προς τα νότια. 

Οι μολύνσεις καταγράφονται ενόψει της εθνικής εβδομαδιαίας αργίας που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, μια σημαντική τουριστική σεζόν. Η τελευταία έξαρση κρουσμάτων τοπικής μετάδοσης στα τέλη Ιουλίου έως τον Αύγουστο προκάλεσαν αναταραχή στα ταξίδια, πλήττοντας τον τουρισμό, τη φιλοξενία και τις μεταφορές.

Με πληροφορίες από AFP

Τελευταίες ειδήσεις