Washington Post: Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer για δωρεές

Washington Post: Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν εκατ. δόσεις του εμβολίου Pfizer για δωρεές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αγοράσουν εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19, προκειμένου να προχωρήσουν σε δωρεές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αγοράσουν εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της COVID-19, προκειμένου να προχωρήσουν σε δωρεές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται δύο πηγές με γνώση του ζητήματος.

Η αγορά σχεδιάζεται να ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να συμπέσει με τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει τονίσει τη σημασία μιας παγκόσμιας εκστρατείας εμβολιασμού προκειμένου να νικηθεί ο κορωνοϊός και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προγραμματίσει μια ψηφιακή σύνοδο κορυφής για την COVID-19, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τους παγκόσμιους ηγέτες να υιοθετήσουν τους στόχους τους για τον τερματισμό της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα εμβολιαστεί έως το 2022, σύμφωνα με αμερικανικό σχέδιο εγγράφου, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αγοράς εμβολίων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τη Washington Post.

Με πληροφορίες από Reuters, Washington Post

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή