Κορωνοϊός – Γερμανία: Άνδρας σκότωσε υπάλληλο βενζινάδικου γιατί του ζήτησε να φορέσει μάσκα

Κορωνοϊός – Γερμανία: Άνδρας σκότωσε υπάλληλο βενζινάδικου γιατί του ζήτησε να φορέσει μάσκα

Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν εναντίον των μέτρων Covid και πως η πανδημία του είχε προκαλέσει μεγάλο στρες, ανέφερε ο εισαγγελέας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάλληλος σε πρατήριο καυσίμων στην πόλη Ίνταρ – Όμπερσταϊν στη Ρηνανία – Παλατινάτο, έχασε τη ζωή του μετά από τσακωμό με έναν πελάτη σχετικά με τα μέτρα Covid, δήλωσε τη Δευτέρα η Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, ένας 49χρονος άνδρας είναι ύποπτος ότι πυροβόλησε τον υπάλληλο το απόγευμα του Σαββάτου γιατί του ζήτησε να φορέσει προστατευτική μάσκα

Τι συνέβη στο πρατήριο καυσίμων; 

Ο άνδρας φέρεται να μπήκε στο πρατήριο για να αγοράσει κάτι, χωρίς να φοράει μάσκα και ο 20χρονος υπάλληλος του ζήτησε να συμμορφωθεί με τον κανονισμό. Οι δυο τους φέρονται να καβγάδισαν και ο άνδρας που δεν φορούσε μάσκα έφυγε.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την Αστυνομία, ο άνδρας επέστρεψε περίπου μια ώρα αργότερα. Αυτή τη φορά, φορούσε μάσκα αλλά την έβγαλε και οι δύο άνδρες καβγάδισαν ξανά. Στη συνέχεια, ο ύποπτος έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβόλησε τον 20χρονο. 

Ο εισαγγελέας Κάι Φούρμαν δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ότι το θύμα πέθανε μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι. Μετά το περιστατικό, ο ύποπτος φέρεται να τράπηκε σε φυγή.

Τι δήλωσε ο ύποπτος; 

Οι αρχές μετέβησαν στο σημείο και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα. Την επόμενη μέρα, ωστόσο, ο 49χρονος πήγε από μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε.

Ο άνδρας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν εναντίον των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid και πως η όλη κατάσταση που προκάλεσε η πανδημία του είχε προκαλέσει μεγάλο στρες, ανέφερε ο εισαγγελέας.

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης Τρίερ δήλωσε ότι το εν λόγω περιστατικό ήταν το πρώτο που σχετίζεται με τα μέτρα κατά της Covid-19 στην περιοχή και στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου. 

Ο δήμαρχος, Φρανκ Φρούχαουφ εξέφρασε το σοκ και τη θλίψη του για το έγκλημα. 

«Ένα τέτοιο έγκλημα είναι άνευ προηγουμένου, θα χρειαστεί καιρός για να το συνειδητοποιήσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: AFP, Deutsche Welle, dpa

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή