ΚΟΣΜΟΣ

Εντόπισαν σορό που ίσως είναι της Πετίτο

Εντόπισαν σορό που ίσως είναι της Πετίτο

Ενα μοιραίο εύρημα φαίνεται να βάζει τραγικό τέλος στην παράξενη εξαφάνιση της Γκάμπι Πετίτο που ταξίδευε στις ΗΠΑ με τον σύντροφό της. Διασώστες που πραγματοποιούσαν έρευνα σε εθνικό δρυμό του Ουαϊόμινγκ, στις ΗΠΑ, εντόπισαν τη σορό νεαρής γυναίκας που έχει ομοιότητες με την αγνοούμενη. Η Πετίτο, 22 ετών, πραγματοποιούσε επίσκεψη στον εθνικό δρυμό Γκραντ Τέτον με τον μνηστήρα της Μπράιαν Λόντρι όταν εξαφανίστηκε. Αν και ο Λόντρι βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διωκτικών αρχών, δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του. Ετσι δεν συνελήφθη, παρότι αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες στην αστυνομία, και εξαφανίστηκε. 

Οπως ανακοίνωσε το FBI, πρέπει να γίνουν εξετάσεις προτού επιβεβαιωθεί ότι η σορός ανήκει στην Πετίτο, αλλά φαίνεται να διαθέτει σημαντικές ομοιότητες με την αγνοούμενη. Η Πετίτο και ο μνηστήρας της ταξίδευαν στην αμερικανική επικράτεια από τον Ιούλιο, με ένα μικρό φορτηγό. Διαρκώς αναρτούσαν φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια από την περιπέτειά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο YouTube υπάρχουν βίντεο που τους δείχνουν να φιλιούνται ευτυχισμένοι και να τρέχουν ανέμελοι σε παραλίες, τα οποία ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια θεάσεις. 

Την 1η Σεπτεμβρίου –ένα μήνα από την έναρξη του ταξιδιού τους– ο Λόντρι επέστρεψε μόνος στο σπίτι του στη Φλόριντα με το λευκό φορτηγό του. Δέκα ημέρες αργότερα, οι γονείς της άτυχης γυναίκας δήλωσαν την εξαφάνισή της στην αστυνομία. Την περασμένη Παρασκευή, οι γονείς του Λόντρι ενημέρωσαν τις Αρχές ότι δεν είχαν δει τον γιο τους από την Τρίτη. Οι εντατικές έρευνες με αστυνομικά σκυλιά και drones το Σαββατοκύριακο για ίχνη του άνδρα –σε μια έκταση 100 χιλιάδων στρεμμάτων καταφυγίου άγριας ζωής στη Φλόριντα– δεν απέδωσαν.

Παρότι το τι ακριβώς συνέβη παραμένει άγνωστο –περίπου δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση της Πετίτο, στις 12 Αυγούστου–, η αστυνομία της πόλης Μοάμπ στη νότια Γιούτα είχε κληθεί για πιθανό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που αφορούσε το ζευγάρι. Μάλιστα, βίντεο από την κάμερα που διέθετε ο αστυνομικός ο οποίος χειρίστηκε το συμβάν καταγράφει την Γκάμπι να προσπαθεί να εξηγήσει κλαίγοντας στους αστυνομικούς την κατάσταση της ψυχικής υγείας της. Επίσης τους ενημέρωσε ότι με τον σύντροφό της τσακώνονταν συχνά. Οι αστυνομικοί συνέστησαν στο ζευγάρι να περάσει χώρια το βράδυ, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι έγινε μετά.

Μετά την ανακοίνωση για τον πιθανό εντοπισμό της σορού της Γκάμπι Πετίτο, η οικογένεια του μνηστήρα της έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του δικηγόρου της, ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι τα νέα για την Γκάμπι Πετίτο είναι θλιβερά και η οικογένεια Λόντρι προσεύχεται για την Γκάμπι και την οικογένειά της.