Γερμανία – Εκλογές: «Ψαλιδίζεται» η διαφορά Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανικής Ένωσης

Γερμανία – Εκλογές: «Ψαλιδίζεται» η διαφορά Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανικής Ένωσης

Στις τρεις μονάδες περιορίζεται η διαφορά μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) σε νέα δημοσκόπηση, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις τρεις μονάδες περιορίζεται η διαφορά μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) σε νέα δημοσκόπηση, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού RTL, το SPD παραμένει στο 25%, ενώ CDU/CSU κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο 22%. Οι Πράσινοι παραμένουν στο 17%, Φιλελεύθεροι (FDP) και Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) διατηρούν τις δυνάμεις τους με 11% και η Αριστερά μένει σταθερή στο 6%.

Σε ό,τι αφορά τους ενδεχόμενους κυβερνητικούς συνασπισμούς, εάν τα ποσοστά επιβεβαιωθούν στην κάλπη, θα μπορούσε να σχηματιστεί «μεγάλος» συνασπισμός με Σοσιαλδημοκράτη Καγκελάριο και «μικρό» εταίρο τη Χριστιανική Ένωση. Επιπλέον, θα ήταν εφικτός ένας συνασπισμός CDU/CSU, Πρασίνων, FDP ή CDU/CSU, SPD, FDP, αλλά και μια συνεργασία SPD, Πρασίνων και Αριστεράς ή SPD, FDP και Πρασίνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή