Ουκρανός πρόεδρος: Δεν γνωρίζω ποιος επιτέθηκε στον συνεργάτη μου – Μόσχα: Καμία ρωσική ανάμειξη

Ουκρανός πρόεδρος: Δεν γνωρίζω ποιος επιτέθηκε στον συνεργάτη μου – Μόσχα: Καμία ρωσική ανάμειξη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας κορυφαίου συνεργάτη του

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας κορυφαίου συνεργάτη του, προσθέτοντας ότι η επίθεση θα μπορούσε να έχει διαπραχθεί από εγχώριες ή ξένες «δυνάμεις».

«Ποιος είναι πίσω από αυτό, ειλικρινά, δεν ξέρω. Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις; Μπορεί να είναι εγχώριες, ίσως ξένες. Το να μου λένε “γεια” με πυροβολισμούς από το δάσος στο αυτοκίνητο του φίλου μου, είναι αδυναμία» υπογράμμισε σε τηλεοπτικό μήνυμά του.

Επικεφαλής κυβερνώντος κόμματος: Θα μπορούσε να είναι η Ρωσία

Ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Ζελένσκι, Ολεκσάντρ Κορνιένκο, ανέφερε νωρίτερα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, τονίζοντας πως δεν πρέπει να αποκλειστεί αυτό το σενάριο.

«Γνωρίζουμε την ικανότητά τους να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε διαφορετικές χώρες», δήλωσε αναφερόμενος στη Μόσχα.

Μόσχα: Καμία ρωσική ανάμειξη

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση εναντίον του συνεργάτη του Ουκρανού προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι οι υπαινιγμοί για πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στην απόπειρα δολοφονίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τραυματίστηκε ο οδηγός

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστος άνοιξε πυρ κατά του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Σεργκέι Σέφιρ, κορυφαίο συνεργάτη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Λιζνίκι του Κιέβου, με τις αρχές να μιλούν για τουλάχιστον δέκα πυροβολισμούς.

Ο οδηγός του οχήματος δέχτηκε τρεις σφαίρες και έχει τραυματιστεί σοβαρά. Από την πλευρά του, ο Σέφιρ δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή