Αγγλία: «Υψηλότερη στα παιδιά» η μετάδοση της Covid-19

Αγγλία: «Υψηλότερη στα παιδιά» η μετάδοση της Covid-19

Χωρίς τον εμβολιασμό, σχεδόν όλα τα παιδιά 12-15 ετών θα μολυνθούν κάποια στιγμή από τη νόσο, δήλωσε ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Ουίτι δήλωσε σήμερα ότι αυτή τη στιγμή τα παιδιά καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης της Covid-19 κι ότι χωρίς τον εμβολιασμό, σχεδόν όλοι οι 12-15 ετών θα μολυνθούν κάποια στιγμή από τη νόσο.

«Αναμφίβολα, καταγράφεται σημαντική μετάδοση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Στην πραγματικότητα, η ηλικιακή ομάδα για την οποία μιλάμε είναι αυτή στην οποία αυτή τη στιγμή καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό μετάδοσης, εξ όσων γνωρίζουμε», είπε ο Ουίτι ενώπιον βουλευτών, σε μια συνεδρίαση σχετικά την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει εμβόλια κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Ο Κρις Ουίτι επισήμανε πως η σύσταση επικεντρώνεται αποκλειστικά στο όφελος που θα έχουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και το εν λόγω μέτρο δεν αποφασίστηκε για πολιτικούς λόγους ή προς όφελος των πιο ευάλωτων ενηλίκων.

Πρόσθεσε πως αν και το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα προκαλέσει κάποια αναστάτωση στα σχολεία, αυτή θα αντισταθμιστεί από την ενδεχόμενη αναστάτωση που θα υπήρχε εάν τα παιδιά προσβάλλονταν από την Covid-19.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών που δεν έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή από την Covid θα προσβληθεί κάποια στιγμή», τόνισε.

«Δεν θα συμβεί απαραίτητα τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες, αλλά θα μολυνθούν αργά ή γρήγορα, διότι είναι απίστευτα μεταδοτική… Ο εμβολιασμός θα μειώσει αυτόν τον κίνδυνο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή