Μπάιντεν: 500.000 επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer στις φτωχότερες χώρες

Μπάιντεν: 500.000 επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer στις φτωχότερες χώρες

Ποιοι ήταν οι στόχοι του Λευκού Οίκου για τη σημερινή διαδικτυακή Σύνοδο των παγκόσμιων ηγετών για την πανδημία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ θα δωρίσουν 500.000 επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19 στις φτωχότερες χώρες, κατά τη διαδικτυακή Σύνοδο των παγκόσμιων ηγετών για την πανδημία.

Ο στόχος του Λευκού Οίκου στη Σύνοδο, ήταν να πείσει τους ηγέτες να δεσμευτούν σε αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού, σε διεύρυνση της προσβασιμότητας στα μέτρα προστασίας από την Covid και σε ευθυγράμμιση των παγκόσμιων στόχων στη μάχη κατά της πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν στους δημοσιογράφους το βράδυ της Τρίτης ότι ο Μπάιντεν θα καλέσει τους παγκόσμιους ηγέτες να δεσμευτούν στην επίτευξη παγκόσμιας, εμβολιαστικής κάλυψης της τάξεως του 70% έως τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ανέφερε κάτι τέτοιο κατά τις πρώτες δηλώσεις του.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ δεν έχει ακόμη επιτευχθεί ο στόχος για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της χώρας, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια είναι ευρέως διαθέσιμα εδώ και μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά είχε νωρίτερα αναφερθεί στην εν λόγω συμφωνία για τις επιπλέον δόσεις, ενώ αναφορικά με την τρίτη δόση τόνισε ότι η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με βάση την επιστήμη.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή