Κίνα – Evergrande: Προετοιμασίες για «πιθανή καταιγίδα» από την κατάρρευση του ομίλου

Κίνα – Evergrande: Προετοιμασίες για «πιθανή καταιγίδα» από την κατάρρευση του ομίλου

Συμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τις αρχές, τοπικές κυβερνήσεις και κρατικές επιχειρήσεις θα παρέμβουν μόνο σε περίπτωση που η Evergrande δεν καταφέρει να διαχειριστεί τις υποθέσεις της με συντεταγμένο τρόπο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κινεζικές αρχές ζητούν από τις τοπικές κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για πιθανή κατάρρευση του υπερχρεωμένου κινεζικού ομίλου Evergrande, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, με τους συντάκτες να επικαλούνται αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών.

Διαβάστε επίσης: Η ώρα της κρίσης για Evergrande και ο ρόλος-κλειδί του Πεκίνου

Η κίνηση χαρακτηρίστηκε από τους αξιωματούχος «προετοιμασία για πιθανή καταιγίδα», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε φορείς των τοπικών κυβερνήσεων και σε κρατικές επιχειρήσεις να παρέμβουν μόνο την ύστατη στιγμή στην περίπτωση που η Evergrande δεν καταφέρει να διαχειριστεί τις υποθέσεις της με συντεταγμένο τρόπο, ανέφερε η WSJ.

Οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν επιφορτιστεί με την αποτροπή ταραχών και τον μετριασμό των αλυσιδωτών αντιδράσεων στους αγοραστές ακινήτων και την ευρύτερη οικονομία, δήλωσαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Evergrande, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, καλείται σήμερα να καταβάλει τόκους ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων και 47,5 εκατ. δολαρίων την ερχόμενη εβδομάδα. Εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής εντός 30 ημερών από την προγραμματισμένη ημερομηνία, θα θεωρηθεί πως έχει κηρύξει στάση πληρωμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή