ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η αστυνομία συνέλαβε ύποπτο στην υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης δασκάλας

Βρετανία: Η αστυνομία συνέλαβε ύποπτο στην υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης δασκάλας

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε έναν ύποπτο, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία μιας δασκάλας σε πάρκο του Λονδίνου, που είχε φύγει από το σπίτι της, σε μια διαδρομή πέντε λεπτών, για συναντήσει έναν φίλο της σε μια παμπ.

Η 28χρονη Σαμπίνα Νέσα έφυγε από το σπίτι της στο νότιο Λονδίνο, λίγο πριν από τις 20.30 τοπική ώρα, στις 17 Σεπτεμβρίου, για να πάει στο The Depot Bar, περνώντας μέσα από το πάρκο Κέιτορ, στο Κίντμπρουκ Βίλατζ.

Η νεαρή γυναίκα δεν επέστρεψε ποτέ και το πτώμα της βρέθηκε στο πάρκο την επόμενη ημέρα.

«Η διαδρομή της Σαμπίνα θα έπρεπε να διαρκέσει λίγο παραπάνω από 5 λεπτά, όμως δεν τα κατάφερε ποτέ να φθάσει στον προορισμό της», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζο Γκάριτι.

Η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα πως συνέλαβε έναν 38χρονο άνδρα στο Λιούσαμ, στο νότιο Λονδίνο, ως ύποπτο για τον φόνο.

Έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας, όπου διακρίνεται ένας άνδρας και ένα όχημα, απευθύνοντας έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει πληροφορίες να επικοινωνήσει άμεσα.

«Οποιαδήποτε πληροφορία για την ταυτότητά του ή το πού βρίσκεται θα ήταν ζωτικής σημασίας για την έρευνά μας», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας Νιλ Τζον.

Η νεκροψία νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της 28χρονης τη Δευτέρα δεν κατέληξε σε συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια του θανάτου της, σύμφωνα με την αστυνομία.