ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Φλόιντ: Έφεση άσκησε ο Ντέρεκ Σόβιν

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος καταδικάστηκε σε 22,5 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ το 2020, άσκησε έφεση

Τζορτζ Φλόιντ: Έφεση άσκησε ο Ντέρεκ Σόβιν

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος καταδικάστηκε σε 22,5 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ το 2020, άσκησε έφεση χθες Πέμπτη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Τον Απρίλιο ο Σόβιν είχε κριθεί ένοχος από σώμα ενόρκων και για τις τρεις κατηγορίες που τον βάρυναν σε σχέση με τον θάνατο του Φλόιντ.

Τον Μάο του 2020 ο πρώην αστυνομικός κράτησε το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ επί σχεδόν 9 λεπτά.

Στις 25 Ιουνίου δικαστής της Μινεσότα καταδίκασε τον Σόβιν σε 22,5 χρόνια κάθειρξη.

Τα έγγραφα για την έφεση κατέθεσε ο ίδιος ο Σόβιν, καθώς όπως δήλωσε δεν εκπροσωπείται πλέον από δικηγόρο και για τον λόγο αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να εκδικάσει την έφεσή του αφού καταφέρει να βρει δικηγόρο να τον εκπροσωπήσει.

Ο πρώην αστυνομικός υποστήριξε ότι νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ο δικηγόρος που ορίστηκε από το κράτος αρνήθηκε να τον εκπροσωπήσει.

Ο Σόβιν αναφέρει 14 λόγους για τους οποίους -όπως υποστηρίζει- θα πρέπει να επανεξεταστεί η υπόθεσή του, ανάμεσά τους το γεγονός ότι ο δικαστής δεν δέχθηκε να αλλάξει ο τόπος της διεξαγωγής της δίκης του και ότι δεν ζήτησε να παραμείνουν σε απομόνωση οι ένορκοι το διάστημα που διαρκούσε η δίκη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τελευταίες ειδήσεις