ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα – Κιμ Γιο Γιονγκ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στο τέλος του πολέμου

«Αξιοθαύμαστη» χαρακτήρισε η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ, την πρόταση του προέδρου προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν για τερματισμό της σύγκρουσης - Οι προϋποθέσεις που θέτει

Βόρεια Κορέα – Κιμ Γιο Γιονγκ: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στο τέλος του πολέμου

«Αξιοθαύμαστη» χαρακτήρισε η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ, την πρόταση του προέδρου προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν για τερματισμό της σύγκρουσης.

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της Ν. Κορέας κάλεσε τις δύο Κορέες και τους συμμάχους τους – τις ΗΠΑ που υποστηρίζουν τον Νότο και την Κίνα που είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος του Βορρά – να κηρύξουν επίσημο τέλος στη σύγκρουση και να φέρουν ειρήνη στη χερσόνησο.

Η ιδέα απορρίφθηκε αρχικά από κορυφαίο υπουργό της Βόρειας Κορέας ως «πρόωρη». Ωστόσο η Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τη δήλωση «αξιοθαύμαστη», αν και εξέφρασε την άποψη πως η Βόρεια Κορέα είναι πρόθυμη να συνομιλήσει με τη Νότια Κορέα, μόνο αν η τελευταία σταματήσει τις «εχθρικές πολιτικές της».

«Αυτό που πρέπει να σταματήσει είναι η διπροσωπία, η παράλογη προκατάληψη, οι κακές συνήθειες και η εχθρική στάση όταν δικαιολογούν τις δικές τους πράξεις, ενώ κατηγορούν την άσκηση του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα» σημείωσε σε ανακοίνωσή της. «Μόνο όταν πληρείται μια τέτοια προϋπόθεση, θα είναι δυνατό να καθίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο και να κηρύξουμε τη λήξη του πολέμου», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από BBC