Ένταλμα σύλληψης για τον θάνατο της Γκάμπι Πετίτο

Ένταλμα σύλληψης για τον θάνατο της Γκάμπι Πετίτο

Οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του συντρόφου της, Μπράιαν Λόντρι

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοσπονδιακό ένταλμα εξέδωσε το FBI για τη σύλληψη του Μπράιαν Λόντρι, συντρόφου της Γκάμπι Πετίτο, η σορός της οποίας εντοπίστηκε πρόσφατα, θέτοντας τραγικό τέλος σε μια μυστηριώδη εξαφάνιση που συγκλόνισε το Διαδίκτυο και τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 23χρονος Λόντρι χρησιμοποίησε μετά τον θάνατο της νεαρής γυναίκας, μεταξύ 30 Αυγούστου και 1ης Σεπτεμβρίου, τη χρεωστική της κάρτα και τον κωδικό Pin προκειμένου να κάνει ανάληψη χιλίων δολαρίων από τραπεζικό λογαριασμό του οποίου δεν είναι δικαιούχος. Ο Λόντρι έχει εξαφανιστεί από τις 14 Σεπτεμβρίου και οι διωκτικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του σε εθνικό δρυμό της Φλόριντας.

Η υπόθεση καθήλωσε την κοινή γνώμη και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την παρακολούθησαν να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους μέσα από χιλιάδες αναρτήσεις. Αλλά και για τους δημοσιογράφους υπήρξε πόλος έλξης και δεκάδες ρεπορτάζ έβλεπαν καθημερινά τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Μάρτιν Ρέινολντς, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Μέιναρντ για τη Δημοσιογραφική Εκπαίδευση, υπογράμμισε ότι αυτό που τον κατέπληξε ήταν το δυσανάλογο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις εξαφανίσεις λευκών γυναικών έναντι ανάλογων συμβάντων που αφορούν Αφροαμερικανίδες ή λατινόφωνες. 

«Οι αίθουσες σύνταξης των ΜΜΕ δεν αποτυπώνουν την πολυσυλλεκτικότητα της χώρας», τόνισε. «Μέχρι η δημοσιογραφία να αποκαταστήσει αυτή την ανισορροπία θα εξακολουθήσουμε να χάνουμε όλο και περισσότερο την επαφή με το κοινό που εκφράζει το μέλλον». Εν μέρει η δημοσιογραφική φρενίτιδα που περιέβαλε την εξαφάνιση της Γκάμπι Πετίτο πυροδοτήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Για πολλούς χρήστες του Ιντερνετ το μεγάλο ενδιαφέρον στην υπόθεση οφείλεται στο ότι κατάφεραν να παρακολουθήσουν την πορεία της σε πραγματικό χρόνο, βλέποντας τα ίχνη που άφησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπράιαν και η Γκάμπι. Αμφότεροι ήταν λάτρεις του Διαδικτύου και αποτύπωσαν περίπου λεπτό προς λεπτό το ταξίδι τους, που τελικά κατέληξε σε τραγωδία. Οι δύο νέοι ταξίδευαν στην αμερικανική επικράτεια επί εβδομάδες ανεβάζοντας διαρκώς φωτογραφίες και βίντεο από τις διακοπές τους. Την 1η Σεπτεμβρίου ο Λόντρι επέστρεψε μόνος του στο πατρικό του σπίτι στη Φλόριντα με το μικρό φορτηγό του. Η εξαφάνιση της Γκάμπι δηλώθηκε δύο εβδομάδες αργότερα. Εκτοτε κανείς δεν ξαναείδε τον Μπράιαν. Την προηγούμενη Κυριακή εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε η σορός της άτυχης γυναίκας σε εθνικό δρυμό του Ουαϊόμινγκ, χωρίς, ωστόσο, να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή