ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν σορούς φερόμενων απαγωγέων

Ταλιμπάν στην πόλη Χεράτ σκότωσαν τέσσερις φερόμενους απαγωγείς και κρέμασαν τις σορούς τους σε δημόσιο χώρο

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν κρέμασαν σορούς φερόμενων απαγωγέων

Ταλιμπάν στην πόλη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, σκότωσαν τέσσερις φερόμενους απαγωγείς και κρέμασαν τις σορούς τους σε δημόσιο χώρο, ως μέσο αποτροπής, έγινε γνωστό από τοπικό κυβερνητικό αξιωματούχο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Επιστρέφουν εκτελέσεις και ακρωτηριασμοί

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χεράτ, Σερ Άχμαντ Αμάρ, είπε πως οι άνδρες είχαν απαγάγει έναν ντόπιο επιχειρηματία και τον γιο του και σκόπευαν να τους μεταφέρουν εκτός της πόλης, όταν έγιναν αντιληπτοί από περιπολίες, οι οποίες είχαν στήσει σημεία ελέγχου περιμετρικά της πόλης.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι τέσσερις άνδρες, ενώ τραυματίστηκε ένας στρατιώτης των Ταλιμπάν.

«Έφεραν τα πτώματά τους στην κεντρική πλατεία και τα κρέμασαν στην πόλη ως ένα μάθημα προς άλλους απαγωγείς», περιέγραψε. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο απαχθέντες δεν τραυματίστηκαν.

Ο κάτοικος της Χεράτ Μοχάμαντ Ναζίρ είπε πως είχε βγει για ψώνια, κοντά στην πλατεία Μοστοφιάτ, όταν άκουσε από ένα μεγάφωνο μια ανακοίνωση με την οποία ζητείτο η προσοχή των πολιτών.

«Όταν πήγα πιο κοντά, είδα πως είχαν μεταφέρει ένα πτώμα με ένα φορτηγάκι, κατόπιν το κρέμασαν από έναν γερανό», αφηγήθηκε.

Βίντεο όπου διακρίνεται ένα πτώμα να κρέμεται από τον γερανό κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ φαίνεται και ένα σημείωμα που κάρφωσε κάποιος στο στήθος του νεκρού, το οποίο γράφει «Αυτή είναι η τιμωρία για την απαγωγή».

Στο βίντεο δεν διακρίνονται άλλες σοροί, όμως σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρήστες λένε πως άλλα πτώματα κρεμάστηκαν σε άλλα σημεία της πόλης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Associated Press και δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ταλιμπάν, μουλάς Νοορούντιν Τουράμπι, δήλωσε πως η οργάνωση θα επαναφέρει τιμωρίες, όπως εκτελέσεις και ακρωτηριασμούς, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη εγκλημάτων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις