ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με λιγότερους αποκλεισμούς

«Καλούμαστε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με ολοένα λιγότερους αποκλεισμούς», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη και του Πρόσφυγα

Πάπας Φραγκίσκος: Να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με λιγότερους αποκλεισμούς

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για «έναν κόσμο με λιγότερους αποκλεισμούς» σήμερα, Κυριακή, από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Μετανάστη και του Πρόσφυγα.

«Καλούμαστε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με ολοένα λιγότερους αποκλεισμούς, που δεν αποκλείει κανέναν», δήλωσε ο Πάπας από ένα παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού, στο τέλος της παραδοσιακής προσευχής του Αγγέλου.

«Ενώνομαι με αυτούς που γιορτάζουν αυτή την ημέρα ανά τον κόσμο», υπογράμμισε ο ποντίφικας χαιρετώντας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου πολλές ξένες κοινότητες που κρατούσαν πανό.

«Είναι απαραίτητο να πορευτούμε μαζί, χωρίς φόβους, να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που είναι πιο ευάλωτοι: μετανάστες, πρόσφυγες, εκτοπισμένοι, θύματα εμπορίας, εγκαταλελειμμένοι», δήλωσε ο Πάπας.

Ο Πάπας, ο οποίος επίσης προέρχεται από οικογένεια Ιταλών μεταναστών που εγκαταστάθηκαν στην Αργεντινή, κάλεσε τους πιστούς και τους τουρίστες να πάνε να δουν ένα μεγάλο γλυπτό από πηλό και χαλκό που εγκατέστησε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου τον Σεπτέμβριο του 2019, το οποίο αντιπροσωπεύει 140 μετανάστες από διάφορες χώρες, θρησκείες ή ιστορικές περιόδους, που στριμώχνονται σε μια βάρκα.

«Ας μην κλείνουμε τα μάτια στην ελπίδα τους», αυτή της «καινούργιας μέρας», δήλωσε ο Φραγκίσκος. Ο Πάπας παλαιότερα είχε καταγγείλει γενικότερα «το κλείσιμο», «τη ρίζα τόσων μεγάλων κακών της Ιστορίας, του απολυταρχισμού που συχνά παρήγαγε δικτατορίες και τόση βία ενάντια σε αυτό που είναι διαφορετικό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ