Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Επιπλέον κυρώσεις στην Τουρκία εάν υπάρξει νέα αγορά S-400

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Επιπλέον κυρώσεις στην Τουρκία εάν υπάρξει νέα αγορά S-400

«Οι κυρώσεις θα είναι ξεχωριστές και επιπρόσθετες σε αυτές που ήδη επιβλήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2020»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιπλέον κυρώσεις προειδοποιεί την Τουρκία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην περίπτωση που προχωρήσει σε νέα αγορά ρωσικών S-400, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS περί απόκτησης δευτέρου πακέτου S-400 από τη Μόσχα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε στην ΕΡΤ: «γνωρίζουμε αυτές τις δηλώσεις και καλούμε την Τουρκιά με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο να μην κρατήσει τους S-400 που έχει ήδη αγοράσει και να μην προχωρήσει σε άλλη αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. Συνεχίζουμε να ξεκαθαρίζουμε στην Τουρκιά ότι οποιαδήποτε νέα σημαντική αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού θα επιφέρει νέες κυρώσεις βάσει του νομού CAATSA. Αυτές οι κυρώσεις θα είναι ξεχωριστές και επιπρόσθετες σε αυτές που ήδη επιβλήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2020. Οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο και φιλική χωρά και συνεχίζουν να αναζητούν ευκαιρίες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ακόμη και όταν διαφωνούν».

Υπενθυμίζεται πως στη συνέντευξή του ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει πει επανειλημμένα πως η προώθηση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλο τον κόσμο είναι το κέντρο της εξωτερικής του πολιτικής, ουδέποτε στις συναντήσεις τους έγειρε ζητήματα με το ιστορικό της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τελευταίες ειδήσεις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή