Ο Ντράγκι δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Ο Ντράγκι δεν έχει σχολιάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών

Μόνο τα κόμματα προχώρησαν σε αποτίμηση

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δεν θέλησε να σχολιάσει έως τώρα το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. Μέρος των κομμάτων της χώρας, όμως, προχώρησε σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει την εκτίμηση βάσει της οποίας δέχθηκα να επιστρέψω και να γίνω γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος. Από την πανδημία βγαίνουμε μόνο μέσω αριστερού δρόμου», τονίζει ο κεντροαριστεράς Ενρίκο Λέτα.

Ο συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταϊάνι, δε, θεωρεί ότι τώρα «και η Ιταλία πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες, ώστε να πλαισιωθεί ο γαλλογερμανικός άξονας».

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, από την μεριά του, καλεί όλη την ιταλική κεντροδεξιά να εργαστεί ενωμένη στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στις Βρυξέλλες και να ξεπεράσει τους διχασμούς με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της Ιταλίας.

Τέλος, ο κεντρώος πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι εντοπίζει δύο βασικά στοιχεία: τον ρόλο-κλειδί πράσινων και φιλελεύθερων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, και τον άλλο τόσο βασικό ρόλο του Μάριο Ντράγκι και του Εμανουέλ Μακρόν για το μέλλον της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή