Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν το ξύρισμα της γενειάδας

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν το ξύρισμα της γενειάδας

Το Σάββατο σκότωσαν τέσσερις φερόμενους ως απαγωγείς στη Χεράτ και κρέμασαν τα πτώματά τους.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαγόρευση του ξυρίσματος και της περιποίησης της γενειάδας ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν στους κουρείς και μπαρμπέρηδες της επαρχίας Χελμάντ, στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, καθώς όπως ισχυρίζονται παραβιάζει την ερμηνεία του ισλαμικού νόμου. Παρόμοιες εντολές φαίνεται να δόθηκαν και σε κουρείς στην Καμπούλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, σηματοδοτώντας ακόμα μία κίνηση των Ταλιμπάν που υποδηλώνει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στη σκληροπυρηνική διακυβέρνηση του παρελθόντος, παρά τις υποσχέσεις τους για μετριοπάθεια μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Σε επίσημη επιστολή που εξέδωσαν οι Ταλιμπάν και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αξιωματούχοι της οργάνωσης στην επαρχία προειδοποιούν τα κουρεία πως θα αντιμετωπίσουν συνέπειες εάν αποδειχθεί ότι ξύρισαν τη γενειάδα κάποιου. «Είστε πλέον ενημερωμένοι ότι από σήμερα απαγορεύεται αυστηρά το ξύρισμα γενειάδων και η αναπαραγωγή μουσικής σε κουρεία και δημόσια λουτρά», ανέφερε η τοπική αρχή στην επιστολή της, προειδοποιώντας τους παραβάτες πως θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τις αρχές της σαρίας και δεν θα έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να οδηγήσει πολλούς Aφγανούς κουρείς να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους, καθώς όπως εξηγούν, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, στο BBC κάνει πολύ δύσκολη την επιβίωσή τους.

Από την ανάληψη της εξουσίας τον περασμένο μήνα, οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει πολύ σκληρές ποινές σε αντιπάλους τους, παρά τις πολλαπλές δημόσιες τοποθετήσεις τους που υπόσχονταν μια πιο ήπια διακυβέρνηση. Το Σάββατο, μαχητές της ισλαμιστικής ομάδας σκότωσαν τέσσερις φερόμενους ως απαγωγείς στη δυτική πόλη Χεράτ και κρέμασαν τα πτώματά τους στους δρόμους για παραδειγματισμό.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή