Ιταλία: Θα αυξηθεί η πληρότητα σταδίων, κινηματογράφων και θεάτρων

Ιταλία: Θα αυξηθεί η πληρότητα σταδίων, κινηματογράφων και θεάτρων

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική κυβέρνηση, μετά την θετική γνωμοδότηση της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής επιστημόνων, ετοιμάζεται να αυξήσει την πληρότητα σταδίων, κινηματογράφων και θεάτρων.

Συγκεκριμένα η πληρότητα σε στάδια και ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορεί να φτάσει το 75% του συνόλου, ενώ εκείνη των παλέ ντε σπορ το 50%.

Στα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις αίθουσες συναυλιών, θα μπορεί να γεμίζει το 80% των θέσεων σε κλειστούς χώρους και το 100%, όταν πρόκειται για ανοικτούς. 

Για τα μουσεία δεν θα ισχύσουν περιορισμοί. Όλοι οι θεατές, φίλαθλοι και επισκέπτες μουσείων θα πρέπει να διαθέτουν την πράσινη κάρτα εμβολιασμένου ή να έχουν κάνει γρήγορο τεστ εντός 48 ωρών πριν από την είσοδό τους στους συγκεκριμένους χώρους. 

«Μια ισορροπημένη προσέγγιση, η οποία επιτρέπει να πάρει μια ανάσα ανακούφισης ο χώρος του θεάματος και του πολιτισμού», σχολίασε ο πρόεδρος της Ιταλικής Συνέλευσης Περιφερειών Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα. Η σχετική, επίσημη απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι αναμένεται να ληφθεί, όπως όλα δείχνουν, μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή