ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Βρετανία και Γαλλία καταδικάζουν την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Λονδίνο και Παρίσι καλούν την Πιονγιάνγκ να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα

voreia-korea-vretania-kai-gallia-katadikazoyn-tin-ektoxeysi-vallistikoy-pyrayloy-561516742

Βρετανία και Γαλλία καταδίκασαν την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και κάλεσαν την Πιονγκγιάνγκ να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

«Η Βρετανία καταδικάζει την απόφαση της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι: «Η Βρετανία παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου και επαινεί τις διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ και των περιφερειακών εταίρων που επιδιώκουν την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο και προασπίζουν την περιφερειακή σταθερότητα. Προτρέπουμε τη Βόρεια Κορέα να επιστρέψει στον διάλογο».

Η Γαλλία, από την πλευρά της, τόνισε ότι οι επαναλαμβανόμενες εκτοξεύσεις υπονομεύουν «την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια». Η εκπρόσωπος της γαλλικής διπλωματίας δήλωσε: «Η Γαλλία καλεί για άλλη μια φορά τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να απαντήσει στις προτάσεις για διάλογο που διατύπωσαν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα προκειμένου να υπάρξει πρόοδος προς την κατεύθυνση της πλήρους, επαληθεύσιμης και μη αναστρέψιμης αποπυρηνικοποίησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ