ΗΠΑ: Εξέδωσαν στη Ρωσία χάκερ που είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια για κυβερνοεγκλήματα

ΗΠΑ: Εξέδωσαν στη Ρωσία χάκερ που είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια για κυβερνοεγκλήματα

Ο Αλεξέι Μπουρκόφ φυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2020 για τη δημιουργία δύο ιστοτόπων, μέσω των οποίων πραγματοποιούνταν μεταξύ άλλων απάτες με τραπεζικές κάρτες πληρωμών και παραβιάσεις υπολογιστών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν στη Ρωσία τον Αλεξέι Μπουρκόφ, Ρώσο υπήκοο που είχε καταδικαστεί σε εννέα χρόνια κάθειρξης για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αλεξέι Μπουρκόφ φυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2020 για τη δημιουργία δύο ιστοτόπων, μέσω των οποίων πραγματοποιούνταν απάτες με τραπεζικές κάρτες πληρωμών, παραβιάσεις υπολογιστών και άλλα εγκλήματα, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατά την καταδίκη του.

Ο Μπουρκόφ το 2015 είχε συλληφθεί στο Ισραήλ και εν συνεχεία με απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου εκδόθηκε το 2019 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρυσι, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών από δικαστήριο της Βιρτζίνια.

Ωστόσο, πρόσφατα η αμερικανική πλευρά αποφάσισε να απελάσει τον Μπουρκόφ. «Σήμερα μόλις έφθασε στη Μόσχα από τη Νέα Υόρκη, συνελήφθη από Ρώσους αστυνομικούς» δήλωσε η επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, Ιρίνα Βόλκ.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή