Φάουτσι: Το «βέλτιστο σχήμα» εμβολιασμού περιλαμβάνει την τρίτη δόση

Φάουτσι: Το «βέλτιστο σχήμα» εμβολιασμού περιλαμβάνει την τρίτη δόση

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κινείται προς την κατεύθυνση ενός εκτεταμένου πλαισίου χορήγησης αναμνηστικών δόσεων εμβολίων Covid

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ, δήλωσε χθες Τρίτη ότι πιστεύει πως το «βέλτιστο σχήμα» εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα περιλαμβάνει και τη χορήγηση τρίτης δόσης.

Οι δηλώσεις του ήρθαν αφότου το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι εκατομμύρια Αμερικανοί μπορούν να λάβουν μια ενισχυτική δόση του εμβολίου – αν και δεν έλειψαν οι αντιδράσεις στη συγκεκριμένη απόφαση. 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κινείται προς την κατεύθυνση ενός εκτεταμένου πλαισίου χορήγησης αναμνηστικών δόσεων. 

Καθώς η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα συνεχίσει να εξαπλώνεται και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα νέο κύμα ασθενών Covid, ο Φάουτσι τόνισε ότι το ζήτημα της αντιμετώπισης της φθίνουσας ανοσίας θα είναι άκρως σημαντικό. 

«Εν τέλει, θεωρώ ότι το βέλτιστο σχήμα σε ό,τι αφορά τα εμβόλια mRNA θα συμπεριλαμβάνει και μια τρίτη δόση», δήλωσε.

Πηγή: Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή