Ιταλία: Ο Ρίτσαρντ Γκιρ επιθυμεί να καταθέσει κατά Σαλβίνι για την υπόθεση «Open Arms»

Ιταλία: Ο Ρίτσαρντ Γκιρ επιθυμεί να καταθέσει κατά Σαλβίνι για την υπόθεση «Open Arms»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ρίτσαρντ Γκιρ έχει συμφωνήσει να καταθέσει κατά του Ματέο Σαλβίνι στη δίκη για την υπόθεση «Open Arms», που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας στην Ιταλία το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με τον Guadian. 

Ο τότε υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, γνωστός για τις ακροδεξιές κατευθύνεις του, είχε αναγκάσει 147 μετανάστες και πρόσφυγες να παραμείνουν στα ανοικτά των ιταλικών ακτών επί έξι ημέρες. Την επιχείρηση διάσωσης είχε αναλάβει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Open Arms».

Ο Αμερικανός ηθοποιός ο οποίος εκείνη την περίοδο έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Τοσκάνη, έμαθε για το πλοίο, μίλησε με την ΜΚΟ και ταξίδεψε στη Σικελία για να βοηθήσει στη μεταφορά τροφίμων και προμηθειών στους ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο πλοίο. Μάλιστα, παρευρέθηκε αργότερα σε ένα συνέδριο στη Λαμπεντούζα και παρότρυνε τους πολίτες μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος να στηρίξουν τη ΜΚΟ και τους ανθρώπους που διέσωσε.

«Όσοι βρίσκονταν στο πλοίο θα είχαν χαθεί», ανέφερε στο βίντεο. «Είχα έρθει ξανά στη Λαμπεντούζα, πριν από δυο – τρία χρόνια, για να επισκεφθώ ένα camp μεταναστών, επομένως ξέρω την κατάσταση από πρώτο χέρι. Είναι άνθρωποι που έχουν βιώσει φρικτές καταστάσεις. Έχουν υποφέρει πολύ. Τους αποκαλούν μετανάστες, αλλά είναι πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια», σημείωνε επίσης.

Μετά από 19 ημέρες, όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν εν τέλει στη Λαμπεντούζα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι συνήγοροι που εκπροσωπούν την «Open Arms» κατέθεσαν μια λίστα μαρτύρων που είναι πρόθυμοι να καταθέσουν εναντίον του Σαλβίνι, μεταξύ των οποίων και του ηθοποιού. Σε επικοινωνία του Guardian, με την Open Arms επιβεβαιώθηκε ότι ο Γκιρ θα καταθέσει, εάν ο δικαστής το επιτρέψει. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου.

«Αν κάποιος θέλει να μετατρέψει τη δίκη σε σόου και θέλει να δει τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ας πάει στον κινηματογράφο, όχι σε δικαστήριο», δήλωσε ο Σαλβίνι σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. «Τον γνωρίζω ως ηθοποιό, αλλά δεν καταλαβαίνω τι μαθήματα θέλει να μου δώσει», πρόσθεσε, αλλά υποσχέθηκε να ζητήσει ένα… αυτόγραφο του Γκιρ, για τη μητέρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή