Ελβετία: Εμβολιασμοί και με J&J, για τους «αμφισβητίες» των Pfizer και Moderna

Ελβετία: Εμβολιασμοί και με J&J, για τους «αμφισβητίες» των Pfizer και Moderna

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι θα προμηθευτεί δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson για να πειστούν και οι διστακτικοί απέναντι στην τεχνολογία mRNA να εμβολιαστούν.

«Η Συνομοσπονδία θα αγοράσει 150.000 δόσεις του εμβολίου @JanssenGlobal. Το εμβόλιο ιικού φορέα θα παραδοθεί αυτήν την εβδομάδα και θα διανεμηθεί στα καντόνια την επόμενη. Απευθύνεται στους ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εμβολιαστούν με ένα εμβόλιο mRNA», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Αλέν Μπερσέ.

Προσφέροντας ένα εμβόλιο που βασίζεται σε μία τελείως διαφορετική από την τεχνολογία των εμβολίων των Moderna και Pfizer-Biontech, που είναι διαθέσιμα στην Ελβετία, οι αρχές ελπίζουν ότι θα παρακινήσουν ανεμβολίαστους ανθρώπους να προστατευθούν απέναντι στον ιό μέσω ενός εμβολίου συμβατικής τεχνολογίας.

Στην Ελβετία, όπου το κίνημα κατά του εμβολίου και κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού έχει καταφέρει να κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα, το ποσοστό των εμβολιασμένων συνεχίζει να είναι μικρότερο σε σχέση με τους γείτονές της.

Και αυτό, παρά την υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στους χώρους εστίασης και θεαμάτων. Στις 27 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Ελβετία ανερχόταν στο 57,2%, σύμφωνα με το tracker του Politico.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή