Γερμανικές εκλογές: Συγχαρητήρια Λάσετ σε Σολτς

Γερμανικές εκλογές: Συγχαρητήρια Λάσετ σε Σολτς

Ο υποψήφιος της Χριστιανοδημοκρατικής/Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU), Άρμιν Λάσετ, συνεχάρη τον υποψήφιο καγκελάριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Όλαφ Σολτς, για τη νίκη του στις γερμανικές εκλογές, σύμφωνα με κομματικές πηγές

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος της Χριστιανοδημοκρατικής/Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CDU/CSU), Άρμιν Λάσετ, συνεχάρη τον υποψήφιο καγκελάριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Όλαφ Σολτς, για τη νίκη του στις γερμανικές εκλογές, σύμφωνα με κομματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, η απερχόμενη καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνεχάρη επίσης τον κ. Σολτς, τρεις ημέρες έπειτα από την ψηφοφορία που επεφύλαξε βαρύ πλήγμα στο στρατόπεδο των Συντηρητικών, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

⇒ Διαβάστε επίσης: Όλαφ Σολτς: Ποιο είναι το προφίλ του πιθανού Γερμανού καγκελάριου

Η κ. Μέρκελ, η οποία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα καθήκοντά της, δεν είχε αντιδράσει μέχρι σήμερα στα εκλογικά αποτελέσματα που έφεραν στην πρώτη θέση το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και εξασφάλισαν στην Χριστιανοδημοκρατική/Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) την χειρότερη επίδοση στην μεταπολεμική Ιστορία.

SPD: Οι συζητήσεις με Πράσινους, FDP δεν θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα

Στο μεταξύ, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι επικράτησαν με μικρή διαφορά στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, δεν θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) αυτή την εβδομάδα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του SPD την Τετάρτη.

Οι Πράσινοι και το FDP, που έχουν μεγάλες διαφορές σε θέματα πολιτικής, ξεκίνησαν συζητήσεις, ώστε να βρουν κοινό έδαφος σε πιθανή τριμερή κυβέρνηση είτε με το SPD είτε με τους συντηρητικούς.

«Πιστεύω ότι η διερεύνηση δεν θα ξεκινήσει μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ή και αργότερα», είπε ο Βόλφγκανγκ Σμίντ, στενός συνεργάτης και αναπληρωτής του υποψήφιου Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ που συντόνιζε το Reuters και διοργάνωσε η Refinitiv την Τετάρτη.

Το SPD είχε δηλώσει την Τρίτη ότι ελπίζει να ξεκινήσει συζητήσεις με τα δύο κόμματα αυτή την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή