Βρετανία: Η κυβέρνηση προτείνει κάλυψη κενών θέσεων εργασίας από… φυλακισμένους

Βρετανία: Η κυβέρνηση προτείνει κάλυψη κενών θέσεων εργασίας από… φυλακισμένους

Θα απασχοληθούν κυρίως σε εταιρίες με φθαρτά προϊόντα, όπως φρούτα και λαχανικά, αλλά και αλλού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόσληψη φυλακισμένων από επιχειρήσεις με έλλειψη προσωπικού προτείνει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της Μεγάλης Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ.

Καθώς το πρόγραμμα για τη στήριξη εργαζομένων σε αναστολή σύμβασης λόγω κορωνοϊού εκπνέει, η βρετανική κυβέρνηση προτείνει έναν νέο, πιο ριζοσπαστικό τρόπο κάλυψης αναγκών επιχειρήσεων για καθήκοντα όπως η συλλογή καρπών και η εργασία σε εργοστάσια παραγωγής τροφίμων.

Ο κ. Ράαμπ είπε ότι με το πρωτοφανές επίπεδο του ενός εκατομμυρίου κενών θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάποιες από αυτές θα μπορούσαν εκτάκτως να πληρωθούν από έγκλειστους στις φυλακές που θα βγαίνουν με ημερήσια άδεια εργασίας και μετά το μεροκάματο θα επιστρέφουν στο κελί τους.

Εναλλακτικά εταιρίες θα μπορούν να προσλαμβάνουν νεοαποφυλακισθέντες, που αντικειμενικά είναι δύσκολο να βρουν εργασία, πρόσθεσε ο κ. Ράαμπ.

Υποστήριξε μάλιστα ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να βοηθήσει τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία, αλλά και τους καταδικασθέντες να γυρίσουν την πλάτη στο έγκλημα στρεφόμενοι στην τίμια εργασία.

Διαβάστε ακόμη:

Ήδη κρατικοί λειτουργοί πρόκειται να έρθουν σε επαφή για την πρωτοβουλία αυτή με εταιρίες που αναζητούν απελπισμένα να βρουν εργατικά χέρια για τις ανάγκες τους, που είναι κατά κύριο λόγο εποχικές και αφορούν σε φθαρτά αγαθά όπως φρούτα και λαχανικά.

«Έχουμε τοποθετήσει φυλακισμένους σε θέσης απλήρωτης και εθελοντικής εργασίας», δήλωσε στο περιοδικό Spectator ο τέως υπουργός Εξωτερικών κ. Ράαμπ: «Εφόσον υπάρχουν ελλείψεις, γιατί να μην τους ενθαρρύνουμε να κάνουν δουλειά και επί πληρωμή, αφού θα υπάρχει κέρδος τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία;»

Τόνισε ότι το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει και για τους αιτούντες άσυλο όσο αναμένουν την έγκριση της αίτησής τους.

Συνολικά, σε όλους τους κλάδους της βρετανικής οικονομίας υπολογίζεται ότι οι αγγελίες αναζήτησης υπαλλήλους αφορούν πλέον σε 2 εκατ. χηρεύουσες θέσεις εργασίες, το υψηλότερο για πάνω από έναν χρόνο.

Μεταξύ αυτών είναι και οι αγγελίες για 7.500 οδηγούς φορτηγών, η έλλειψη των οποίων έχει προκαλέσει τεράστια κρίση στην αλυσίδα διανομής καυσίμων στη Βρετανία.

Πηγή: The Spectator, Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή