ΚΟΣΜΟΣ

Εκουαδόρ: Αιματηρή σύρραξη σε φυλακή – 116 κρατούμενοι νεκροί

Εκουαδόρ: Αιματηρή σύρραξη σε φυλακή – 116 κρατούμενοι νεκροί

Μακελειό άνευ προηγουμένου σημειώθηκε στις μεγαλύτερες φυλακές του Εκουαδόρ, όπου μετά από σύρραξη ανάμεσα σε μέλη συμμοριών, νεκροί έπεσαν 116 κρατούμενοι.

Πολλοί κρατούμενοι βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι, άλλοι πέθαναν μετά από πυρά εναντίον τους, ενώ υπήρξαν και νεκροί από χειροβομβίδες.

 
Έξω από τις φυλακές Penitenciaria del Litoral στην πόλη Γκουαγιακίλ συγκεντρώθηκαν δεκάδες συγγενείς κρατουμένων σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αποσπάσουν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους.

Ένστολοι ζητούσαν από τους συγγενείς πληροφορίες για τους κρατούμενους προκειμένου να τους αναγνωρίσουν.

Δόθηκαν φωτογραφίες, ενώ έγιναν και λεπτομερής περιγραφές, εάν υπάρχουν ουλές και άλλα σημάδια ή τατουάζ, ώστε να αναγνωριστούν τα πτώματα.

Ο διοικητής της αστυνομίας δήλωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν.

Νωρίτερα, η αστυνομία έστειλε 400 ενστόλους για να ανακτήσουν τον έλεγχο των φυλακών. Στο έργο αυτό συνέδραμαν ειδικές μονάδες του στρατού.

Το τελευταίο αιματηρό περιστατικό έρχεται να προσθέσει μια ακόμα αλυσίδα στον κρίκο των βίαιων επεισοδίων μέσα στις φυλακές της χώρας ανάμεσα σε συμμορίες που μάχονται για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών του Ισημερινού.

Σε ταραχές του περασμένου Φεβρουαρίου πέθαναν στις φυλακές 79 άνθρωποι, ενώ σε αντίστοιχο περιστατικό τον περασμένο Ιούλιο 22.