ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Μια αυτοκτονία αποκάλυψε την ταυτότητα ενός serial killer

Ένα σημείωμα αυτοκτονίας ενός πρώην αξιωματικού της στρατονομίας ρίχνει φως σε δολοφονίες και βιασμούς που συγκλόνισαν το Παρίσι από το 1986 έως το 1994

gallia-mia-aytoktonia-apokalypse-tin-taytotita-enos-serial-killer-561520849

Εδώ και δεκαετίες τα εγκλήματα ενός διαβόητου serial killer έχουν στοιχειώσει την αστυνομία του Παρισιού. Ωστόσο, ένα σημείωμα αυτοκτονίας ενός πρώην αξιωματικού της στρατονομίας, του Φρανσουά Βερόβ, αλλάζει τα δεδομένα. Τα εργαστηριακά αποτελέσματα έδειξαν ότι το DNA του ταιριάζει με αρκετές σκηνές εγκλημάτων που συνδέονται με τον Le Grêlé.

Οι δολοφονίες και οι βιασμοί του συγκλόνισαν το Παρίσι από το 1986 έως και το 1994, παρέμεναν ωστόσο μέχρι σήμερα άλυτα μυστήρια. «Δεν θα μάθουμε ποτέ όλα τα εγκλήματα του Le Grêlé», δήλωσε ο Ντιντιέ Σαμπάν, δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Φρανσουά Βερόβ συνδέεται με έξι βιασμούς και τέσσερις δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και ενός ενδεκάχρονου κοριτσιού. 

Ένα σκίτσο του Le Grêlé κρέμεται εδώ και δεκαετίες στους τοίχους της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού. Το νήμα της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πρόσφατα, όταν ένας ανακριτής κάλεσε 750 στρατονόμους, που εργάζονταν στην περιοχή του Παρισιού εκείνη την εποχή, να καταθέσουν.

Ο 59χρονος άνδρας κλήθηκε από την αστυνομία στις 24 Σεπτεμβρίου για να δώσει δείγμα DNA πέντε ημέρες αργότερα. Η σύζυγός του ανέφερε ότι αγνοούνταν από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η σορός του ανακαλύφθηκε σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα μαζί με ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Το περιεχόμενο τoυ σημειώματος δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ομολογία, χωρίς ωστόσο λεπτομέρειες για τα θύματα ή τις συνθήκες.

Με πληροφορίες από BBC