Γεωργία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι

Γεωργία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και πολιτικός της αντιπολίτευσης Μιχαήλ Σαακασβίλι

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και πολιτικός της αντιπολίτευσης Μιχαήλ Σαακασβίλι, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ανησυχία του μόλις πληροφορήθηκε τη σύλληψη του Σαακασβίλι, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί διπλωμάτες στο Τμπιλίσι εργάζονται για να συνδράμουν τον Σαακασβίλι. Ο πρεσβευτής της Γεωργίας στην Ουκρανία εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε σχέση με τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Γεωργίας, ο οποίος είναι Ουκρανός υπήκοος.

Ο Σαακασβίλι, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Ουκρανία, είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι προγραμματίζει να μεταβεί αεροπορικώς στην πατρίδα του, για τις τοπικές εκλογές που διεξάγονται το Σάββατο, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί ερήμην στη χώρα του και αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης.

Ο Σαακασβίλι, ο οποίος ηγήθηκε της Επανάστασης των Ρόδων στη Γεωργία το 2003, θεωρεί ότι οι κατηγορίες εναντίον του, οι οποίες υποτίθεται ότι αφορούν κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη, έχουν πολιτικά κίνητρα. Ο Γκαριμπασβίλι είχε δηλώσει ότι ο Σαακασβίλι ενδέχεται να συλληφθεί αν επιστρέψει στη Γεωργία.

Κάλεσε τους υποστηρικτές του σε συγκεντρώσεις

Σήμερα ο Σαακασβίλι ενημέρωσε τους υποστηρικτές του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι επέστρεψε στη Γεωργία και τους προέτρεψε να ψηφίσουν την αντιπολίτευση και να συγκεντρωθούν στην καρδιά της πρωτεύουσας Τμπιλίσι την Κυριακή.

Στη συνέχεια ανάρτησε ένα βίντεο το οποίο όπως είπε ο ίδιος τράβηξε τη νύχτα στην πόλη Μπατούμι της Γεωργίας, μέσω του οποίου καλεί τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα, το κόμμα που ίδρυσε, ή οποιοδήποτε μικρό κόμμα που αντιτίθεται στο κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο».

«Όλοι πρέπει να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν, και στις 3 Οκτωβρίου πρέπει να γεμίσουμε την πλατεία Ελευθερίας. Αν υπάρχουν 100.000 άνθρωποι, κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει» σημειώνει στο βίντεο που ανάρτησε και προσθέτει: «Βλέπετε, διακινδύνευσα τα πάντα, τη ζωή μου, την ελευθερία μου, τα πάντα, προκειμένου να έρθω εδώ. Θέλω μόνο ένα πράγμα από εσάς – να πάτε στις κάλπες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή