Ιταλία – Κορωνοϊός: Μείωση κρουσμάτων στις μικρότερες ηλικίες

Ιταλία – Κορωνοϊός: Μείωση κρουσμάτων στις μικρότερες ηλικίες

Μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας - Παραμένουν ανεμβολίαστοι 3.100.000 πολίτες άνω των 50 ετών

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

«Τα περιστατικά κορωνοϊού της Ιταλίας είναι, σε σύγκριση με τον πληθυσμό, από τα πιο περιορισμένα της Ευρώπης. Συνεχίζει να μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων όπως και η κυκλοφορία του ιού, και στις μικρότερες ηλικίες», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο.

Παράλληλα, τόνισε πως οι πολίτες που νοσούν με κορωνοϊό είναι κατά μέσο όρο 38 ετών και ότι συνεχίζουν να μειώνονται και τα κρούσματα στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 20 ετών.

Με αργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί

Ανησυχία, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι στην Ιταλία υπάρχουν ακόμη 3.100.000 πολίτες άνω των 50 ετών (11,2% των κατοίκων της  χώρας), οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε πρόοδος με 148.000 νέους εμβολιασμένους άνω των 50 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή