Ιταλία – Δημοτικές εκλογές: Επικράτηση της κεντροαριστεράς δείχνουν τα πρώτα exit poll

Ιταλία – Δημοτικές εκλογές: Επικράτηση της κεντροαριστεράς δείχνουν τα πρώτα exit poll

Στη Ρώμη, στον δεύτερο γύρο, βάσει των exit poll, θα αναμετρηθούν ο κεντροδεξιός Ενρίκο Μικέτι και ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι

44" χρόνος ανάγνωσης

Επικράτηση της κεντροαριστεράς, σε συνεργασία με τα Πέντε Αστέρια, δείχνουν τα πρώτα exit poll των ιταλικών δημοτικών εκλογών, που άρχισαν να μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στις 15.00 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τα exit poll της δημόσιας τηλεόρασης RAI, από τον πρώτο γύρο επανεκλέγεται ο απερχόμενος κεντροαριστερός δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα.

Στη Ρώμη, στον δεύτερο γύρο, βάσει των exit poll, θα αναμετρηθούν ο κεντροδεξιός Ενρίκο Μικέτι και ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Από τον πρώτο γύρο, αν τα exit poll επιβεβαιωθούν, θα εκλεγούν άνετα οι δήμαρχοι της Μπολόνια και της Νάπολης. Και οι δύο κεντροαριστεροί, με την στήριξη των «πεντάστερων».

Στην Τεργέστη προβάδισμα έχει ο κεντροδεξιός υποψήφιος, έτσι όπως και στην περιφέρεια της Καλαβρίας.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν πάντως ότι τα Πέντε Αστέρια δεν καταφέρνουν να εκλέξουν κανέναν δικό τους υποψήφιο και περιορίζονται στη στήριξη των υποψήφιων δημάρχων του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ