Διπλό πλήγμα για το Facebook: Παγκόσμιο μπλακ άουτ στον απόηχο του «σκανδάλου Χόγκεν»

Διπλό πλήγμα για το Facebook: Παγκόσμιο μπλακ άουτ στον απόηχο του «σκανδάλου Χόγκεν»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που οι σελίδες του Facebook, του Instagram και του WhatsΑpp «έπεσαν» σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ο κολοσσός των social media, τονίζει πως εργάζεται, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Η εταιρεία -που δεν έχει μέχρι στιγμής εξηγήσει τι μπορεί να προκάλεσε το παγκόσμιο «μπλακ άουτ»- αντιμετωπίζει τις τελευταίες ώρες μια μεγάλη κρίση μετά την καταγγελία πρώην υπαλλήλου της που κατηγορεί το Facebook ότι βάζει τα κέρδη πάνω από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της τροφοδότησης του μίσους.

Διαβάστε ακόμη: «Το Facebook προτίμησε το κέρδος από την καταπολέμηση ψευδών και μίσους» – Τι καταγγέλλει πρώην εργαζόμενη

Η 37χρονη Φράνσις Χόγκεν ανέφερε ότι η πλατφόρμα «πρόδωσε τη δημοκρατία» και τόνισε πως έχει μάλιστα αποδείξεις με τη μορφή εσωτερικών εγγράφων και μελετών που κυκλοφορούσαν εντός της εταιρείας και τα οποία παρέδωσε στη Wall Street Journal.

Τα «Facebook Files»

Όπως προκύπτει από τα εσωτερικά έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Χόγκεν, η εταιρεία του Ζάκερμπεργκ γνώριζε καλά ότι στις πλατφόρμες της ανθούν το μίσος, η βία και τα fake news, όμως δεν κάνει τίποτα να τα σταματήσει γιατί με αυτό τον τρόπο, θα μειωθεί ο χρόνος που περνά ο χρήστης στα «προϊόντα» της.

«Αυτό που είδα στο Facebook ξανά και ξανά ήταν ότι υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε αυτό που είναι καλό για το κοινό και αυτό που είναι καλό για το Facebook. Και το Facebook ξανά και ξανά επέλεξε να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα, όπως το να βγάλει περισσότερα χρήματα», είπε η Χόγκεν στην εκπομπή «60 Minutes».

Σημειώνεται πως πριν από ένα μήνα, η Χόγκεν κατέθεσε τουλάχιστον οκτώ διαμαρτυρίες κατά της Facebook στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στις οποίες ισχυρίζεται ότι η εταιρεία αποκρύπτει έρευνες σχετικά με τις αδυναμίες της από τους επενδυτές και το κοινό. Και παρέδωσε τα στοιχεία αυτά στη Wall Street Journal. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή