Επικοινωνία Μπάιντεν – φον ντερ Λάιεν στον απόηχο της AUKUS

Επικοινωνία Μπάιντεν – φον ντερ Λάιεν στον απόηχο της AUKUS

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. φον ντερ Λάιεν τόνισε την «κοινή δέσμευση» της Ε.Ε. και των ΗΠΑ να «προχωρήσουν μαζί σε όλα τα ζητήματα»

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, είχε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στον απόηχο της αμυντικής συμφωνίας AUKUS, η οποία προκάλεσε «τριγμούς» στις ευρωατλαντικές σχέσεις.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. φον ντερ Λάιεν τόνισε την «κοινή δέσμευση» της Ε.Ε. και των ΗΠΑ να «προχωρήσουν μαζί σε όλα τα ζητήματα».

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάιντεν απόψε. ΕΕ-ΗΠΑ είναι στενοί φίλοι και σύμμαχοι. Τονίσαμε την κοινή μας δέσμευση να προχωρήσουμε μαζί σε όλα τα κοινά ζητήματα. Καταγράψαμε τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία, το κλίμα, το Συμβούλιο για το Εμπόριο και την Τεχνολογία, την άμυνα, τα Δυτικά Βαλκάνια και βασικά γεωπολιτικά ζητήματα».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή