Βρετανία: Ανοίξτε την κάμερα για να κάνετε self test, λέει ο υπουργός Υγείας

Βρετανία: Ανοίξτε την κάμερα για να κάνετε self test, λέει ο υπουργός Υγείας

Ο Σ. Τζάβιντ ανησυχεί για ψευδείς δηλώσεις και προτείνει μαγνητοσκόπηση του κατ' οίκον ελέγχου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει από όσους Βρετανούς επιστρέφουν στη χώρα από διακοπές να μαγνητοσκοπούν τα self test που κάνουν, με σκοπό να περιορίσει τις ψευδείς δηλώσεις των κατ’ οίκον ελέγχων, όπως αναφέρουν την Τετάρτη οι Τάιμς.

Οι υπουργοί στο Λονδίνο σχεδιάζουν να καταργήσουν την υποχρέωση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών να κάνουν μοριακό τεστ (κόστους περίπου 88 ευρώ) δύο ημέρες μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει πλέον να αντικαταστήσει το τεστ PCR με self test, το οποίο στη Βρετανία έχει το ένα τρίτο του κόστους ενός μοριακού.

Ωστόσο ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ φέρεται να ανησυχεί ότι αν αφεθεί στον καθένα να δηλώνει τα προσωπικά του αποτελέσματα, αυτό θα συνιστά ενθάρρυνση για ψευδείς δηλώσεις. Έτσι προτείνει τα self test να διεξάγονται με ανοικτή κάμερα σε τηλεσύνδεση με κάποιον σύμβουλο υγείας ιδιωτικής εταιρίας.

Άλλοι υπουργοί τάσσονται υπέρ της κατάργησης των self test, ενώ πηγή από τη κυβέρνηση ανέφερε ότι η πρόταση του κ. Τζάβιντ είναι η έσχατη λύση μεταξύ των κυβερνητικών σχεδίων.

Η σχετική συζήτηση διεξάγεται στη Βρετανία ενόψει της εβδομάδας διακοπών των σχολείων και πανεπιστημίων (half-term) τον Οκτώβριο που παραδοσιακά συνιστά την τελευταία ευκαιρία των Βρετανών για μερικές ημέρες στο εξωτερικό πριν τον χειμώνα.

Το Λονδίνο σκοπεύει από την Πέμπτη να ανοίξει τα ταξίδια σε ακόμη περισσότερες χώρες, περιορίζοντας τη λεγόμενη κόκκινη λίστα από 54 χώρες σε περίπου 12, σύμφωνα πάντα με τους Τάιμς.

Πηγή: The Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή