Ο ΠΟΥ στέλνει βοήθεια κατά της Covid στη Β. Κορέα που υποτίθεται ότι δεν έχει κρούσμα

Ο ΠΟΥ στέλνει βοήθεια κατά της Covid στη Β. Κορέα που υποτίθεται ότι δεν έχει κρούσμα

Η αποστολή αφορά σε βασικά ιατρικά εφόδια για την καταπολέμηση της πανδημίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υγειονομικό υλικό για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι αποστέλλει στη Βόρεια Κορέα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μολονότι ο κομμουνιστικός Βορράς της κορεατικής χερσονήσου δηλώνει επισήμως ότι δεν έχει ούτε ένα κρούσμα.

Στην πιο πρόσφατη εβδομαδιαία έκθεσή του για τη Νότια και Ανατολική Ασία, που καλύπτει την περίοδο ως το τέλος Σεπτεμβρίου, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει την αποστολή βοήθειας για την αντιμετώπιση της Covid-19 μέσω του Νταλιάν, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

«Προκειμένου να στηρίξει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας με βασικά ιατρικά εφόδια για την Covid-19, ο ΠΟΥ ξεκίνησε τις αποστολές μέσω του λιμανιού Νταλιάν, στην Κίνα», επεσήμανε ο οργανισμός.

Ο ΠΟΥ δεν διευκρίνισε αν η βοήθεια έχει ήδη φτάσει στη Βόρεια Κορέα.

Ο ΠΟΥ στέλνει βοήθεια κατά της Covid στη Β. Κορέα που υποτίθεται ότι δεν έχει κρούσμα-1

Η Πιονγκγιάνγκ υιοθέτησε πολύ αυστηρούς περιορισμούς όταν ξέσπασε η πανδημία Covid-19 πέρυσι, κλείνοντας μεταξύ άλλων τα σύνορα της χώρας, προκειμένου να αποφύγει την εξάπλωση της νόσου στο έδαφός της.

Η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στο έδαφός της, κάτι που αμφισβητούν ωστόσο οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μεγάλες εστίες της νόσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή