Ρωσία: Καλεί τους Ταλιμπάν στις συνομιλίες για το Αφγανιστάν

Ρωσία: Καλεί τους Ταλιμπάν στις συνομιλίες για το Αφγανιστάν

Ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για το Αφγανιστάν δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα σχεδιάζει να φιλοξενήσει διεθνείς συνομιλίες στις 20 Οκτωβρίου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα σε εκπροσώπους των Ταλιμπάν απευθύνει η Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις διεθνείς συνομιλίες για το Αφγανιστάν εντός του μήνα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για το Αφγανιστάν, Ζαμίρ Καμπούλοφ, δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα σχεδιάζει να φιλοξενήσει διεθνείς συνομιλίες στις 20 Οκτωβρίου.

Ο κ. Καμπούλοφ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα φιλοξένησε μια διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν τον Μάρτιο, μετά την οποία η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και το Πακιστάν εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν με το οποίο καλούσαν τις τότε αντιμαχόμενες πλευρές στη χώρα να καταλήξουν σε ειρηνευτική συμφωνία.

Η ανακοίνωση καλούσε επίσης τους Ταλιμπάν να μην πραγματοποιήσουν επιθέσεις την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Έκτοτε, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απέσυραν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις έπειτα από 20 χρόνια, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία με μια ταχεία προέλαση και η προηγούμενη κυβέρνηση κατέρρευσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή